2004-05-08, 09:33
|
|
Raczkowanie
|
Re: Jestem beznadziejna;(
Witaj 
Przede wszystkim polecam Ci troszkę więcej optymizmu i wiary w Twój kobiecy seksapil Tak, tak - masz go w sobie, tylko brak Ci umiejętności pokazania go światu. Podpisuję się pod radami moich poprzedniczek. Przede wszystkim włosy! Koniecznie jakaś lekka fryzurka, może z pazurkami zachodzącymi na twarz i uniesiona u nasady. Pomaga lakier zagęszczający np. Taft i spryskiwanie nim czuprynki od spodu. Polecam Ci też szampon Pantene optycznie zagęszczający, a jeśli włoski Ci się przetłuszczają, to możesz go zmieszać z Vichy do włosów tłustych. Ja tak robię, bo mam włosy takie jak Ty - czyli proste i niezbyt podatne (tak mi się wydaje, że Twoje są raczej ciężkie). Makijaż lekki, optycznie otwierający oko, czyli głównie w kolorach pastelowych. Polecam Ci podkład Estee Lauder "Double Wear" nałożony na bazę Lumene. Bardzo trwały i lekki efekt. Również sprawdzony przeze mnie
Do pielęgnacji problemowej skóry odkryłam jakiś czas temu - dzięki Wizażowi oczywiście - kremik na bazie owsa z firmy Ducray "Epitheliale". Bardzo poprawiła mi się buzia po tym cudeńku. Zmniejszyły się zaskórniki i prawie nie wyskakują mi żadne niespodzianki (no może raz na miesiąc 1 pryszcz ) Robię też peeling 1-2 razy w tygodniu.
Mam jeszcze jedną sugestię odnośnie Twojego ubioru. Otóż polecałabym Ci, podobnie jak inne Dziewczyny, lekkie tkaniny, a oprócz tego dekolty głównie w kształcie litery V. Optycznie wysmuklają sylwetkę i wydłużają szyję.
Ogólnie rzecz ujmując, każda z nas musi eksponować to, co najlepsze w jej wyglądzie, a ukrywać to, co mniej doskonałe. Sama wiesz, czego u siebie nie lubisz, więc ukryj to miękką, wysmuklającą linią ubioru, bez poziomych cięć (czynią figurę kwadratową). Podkreśl to, co ładne - widzę np. u Ciebie pełne, wyraziste usta, a może właśnie szyja, może wymalowane subtelnie oczy okażą się bardzo interesujące...Masz w sobie wiele uroku, ale jeszcze o tym nie wiesz. Eksperymentuj ze sobą i pytaj o radę na Wizażu. To bardzo pomaga! Przeglądnij dział "Kosmetyk Wszechczasów" i wybierz specyfiki najlepsze do Twojej cery. Proś w slepach o próbki i znajdź swoją indywidualną linię pielęgnacyjną. I przede wszystkim uśmiechnij się, bo taka zabawa ze zmianą własnego wizerunki jest szalenie przyjemna! 
Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę powodzenia!
|
|
|