2016-03-30, 22:09
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Malowac sie czy nie, jak myslicie.
Cytat:
Napisane przez Zieloniutkaa
Kochane, mam pytanie, ktore nie daje mi spokoju, chodzi o wymalowane dziewczyny. Niby naturalne jest piekne, ale kiedy czytam rozne posty o naturalnosci kobiet, to mam metlik w glowie. Czytalam stwierdzenie, ze kobieta bez makijazu jest niezadbana, wyglada na chora i dziewczyna badz kobieta bez makijazu wyglada bardzo nieestetycznie. Ja osobiscie lubie byc bez makijazu, moze czasem lekko rzesy pomaluje tuszem i usta pomadka bezbarwna, nie widze w tym nic nieestetycznego. Wiekszosc z kobiet przesadza z makijazem, co dopiero wtedy wyglada bardzo nieodpowiednio. Wole byc naturalna niz kryc sie pod makijazem i tapeta. Wiem, ze makijaz, a tapeta to co innego, ale wedlug mnie makijaz tak samo przykrywa nasza naturalna cere. Dziewczyny co wy sadzicie o tym wszystkim ? Pozdrawiam
|
chyba musisz byc młodziutka  
faktycznie z jednej strony promuje się naturalnośc ale z drugie.. często przeglądam insta i jak widzę te tutoriale na konturowanie twarzy itp. to zastanawiam się, gdzie przebiega granica miedzy ładnie podkreśloną urodą a drag queen. żeby nie powiedziec, jestem tym trochę przerażona, w jakim kierunku to wszystko zmierza, ale naturalnosc awsze się obroni 
jestem już po 30tce i się maluję, nie używam jednak podkładu bo czuję się jak w masce, wolę krem BB bo ładnie tonuje skórę, trochę pudru w kamieniu, korektora pod oczy bo niestety mam sińce , różu, cien na powieki w kolorze zlotego brązu i tusz, podkreślam też delikatnie brwi ponieważ moje są liche . szminka od wielkiego dzwonu
|