2016-03-31, 00:19
|
|
Przyczajenie
|
Powrót z Irlandii mam problem z bagażem proszę o radę.
Okropnie się boję bo lecę sama a mam problem z bagażem. Chodzi o to, że mam bagaż tylko podręczny. No i moja podręczna walizka jest wypchana po brzegi, a oprócz tego mam jeszcze torebkę o sporych wymiarach. Nie jest ona wypchana bo jest tam portfel, dokumenty, bluza i kosmetyki jest dużo luzu tyle że ona jest dość sporych wymiarów. Mniej więcej taka : https://encrypted-tbn2.gstatic.com/i...a2yhwmBw0IPz21
No i boję się, że z tą drugą mnie nie puszczą przez bramki czy do samolotu. Normalnie bym ją zostawiła ale jest pożyczona od sąsiadki z Polski bo jak leciałam do Irlandii to tylko z nią a na miejscu kupiłam sobie tę podręczną walizeczkę do podróży. No i muszę jej ją oddać. Dowiedziałam się właśnie dziś że oprócz podręcznego można mieć też jedną torebkę byleby nie była wypchana i większa od bagażu podręcznego. Ostatni raz leciałam z 5 lat temu jak nie więcej i okropnie się boję. I stąd moje pytania.
1. Myślicie, że nie pozwolą mi wejść z tą torebką nie wypchaną mniejszą od bagażu podręcznego i czy wgle tak można?
2. Gdybym chciała kupić coś w sklepie bezcłowym i dodatkowo miałabym jeszcze te moje dwie torby to mogłabym wnieść reklamówkę np z pamiątkami z tego sklepu ?
Z góry dziękuje za pomoc.
---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------
dodam tylko bo zapomniałam, że lecę liniami ryanair
|
|
|