Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Sierpnióweczki 2016! Część III.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-04-01, 14:16   #2113
Talantea
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.

Cytat:
Napisane przez czarna1985 Pokaż wiadomość
Aleście się rozpisały.... Co do koszul do szpitala to ja kupiłam dwie (jeszcze co najmniej jedną dokupię) bawełniane do karmienia na ryneczku za całe 30 zł sztuka... mam nauczkę po pierwszym porodzie, i tak je wywalę bo na bank będą plamy krwi...

Nietomna jestem dzisiaj, wstałam po 6 a od kiedy jestem na zwolnieniu sypiam do 10-11... Jeszcze mnie tż zdenerwował bo z uwagi na to ze tak tyje i że jestem wiecznie głodna stwierdziłam że będę jadła zdrowiej no i dzisiaj na obiad upiekłam rybkę w piekarniku i ugotowałam ziemniaczki a do tego sterta surówki , bez żadnych sosów itp a ten znowu fochy w nosie bo niedosolone , za mało przypraw.... wrrrr

Ja ogólnie używam bardzo mało soli, zup nie sole wcale, ryb także nie bo do nich wystarcza mi cytryna... on chyba nie jest w stanie pojąć tego że to nie tłusta kuchnia mamusi...:bab a:

I jeszcze jego mamusia zaczęła mi dzisiaj tłumaczyć że jem za dużo jabłek (uwielbiam je) i dlatego jestem taka głodna cały czas... pierwszy raz w życiu słyszę żeby jabłka pobudzały apetyt ale ja ze wsi jestem wiec może się nie znam...
Nie przesadzajmy, trochę soli w daniach dodaje smaku. Przyprawy to tez nie jest wielkie zło przy zdrowym odżywianiu. Rozumiem tłuste sosy, dania smazone w oleju.

Jesli koniecznie nie chcesz soli zamien na paprykę czy pieprz lub inne zamienniki.
Nie wyobrazam sobie jesc wszystkiego bez przypraw.

Jabłka rzeczywiście pobudzają apetyt i mają sporo cukru.

Mysle, ze dla Twojego TZta to zbyt duza raptowna zmiana. Bach i nagle gotujesz bez przypraw, nic dziwnego, ze zwrócił ci uwagę.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora