2016-04-03, 17:38
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zapuszczamy, wcieramy i o życiu rozmawiamy - część XIV porostomaniaczek!
Cytat:
Napisane przez Nyalee
Ja na co dzień używam szamponów z Avon'u, one chyba mają silikon.
Macie jakiś patent na oklapnięte włosy? Moje już w godzinę po myciu są płaskie i bez życia, nie wyglądam wtedy dobrze. Może jakaś odżywka albo mgiełka? Po nosem mam tylko Rossmana, nie wiem, czy tam coś znajdę.
|
Hej, kiedy ja walczyłam o zdrowe i lśniące włosy to przede wszystkim odstawiłam kosmetyki drogeryjne wszelkie loreale i co tam jeszcze jest. Postawiłam na kosmetyki rosyjskie, przede wszystkim delikatne szampony i w miarę jak najbardziej naturalne maski.Stosowałam maski głównie emolientowe, bo wygładzają ładnie Wcierki są cudowne, szczególnie kozieradka, mocno zagęściła mi włosy. No i oczywiście olejowanie. Wypróbowałam mnóstwo olei, z czystych bardzo lubię avocado, jednak jest mnóstwo mieszanek specjalnie do włosów, serum silikonowe stosowałam tylko na końce, a najlepszą metodą na to, by włosy sie nie wykruszały jest strzyżenie termiczne. To najcudowniejsze, co mogli do tej pory wymyślić. Włosy po takim strzyżeniu ( końce) wydają się grubsze i gęstsze. Przy czym w ogóle się nie łamią i dlatego włoski rosną rosną rosną. Obecnie mogę podać Ci rękę, ponieważ fryzjerka bardzo zniszczyła mi włosy i zaczynam tak naprawdę od zera i od nowa swoją drogę z pielęgnacją. Razem damy radę bez obaw Aha i ja wszelkich szamponów z Avon bym unikała jak ognia. To nie są dobre kosmetyki. Pozdrawiam i życzę powodzenia.
|
|
|