Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Gorliwa katoliczka i ateista. Warto ratować?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-04-05, 19:59   #6
mary_poppins
sissy that walk

Dot.: Gorliwa katoliczka i ateista. Warto ratować?

[1=bb410bd1fbb42d2edea92b1 ada01ce79bf3cfb02_603add0 278cd5;58477876]Coś ostatnio strasznie dużo osób z problemami natury katolik - niekatolik

Nie wiem czemu masz takie autodestrukcyjne podejście do związków: zadałeś się z dwoma dziewczynami, które miały zdecydowanie inne podejście do spraw podstawowych i zamiast rozejść się, brnąłeś w to dalej... Poza tym oba związki nie wyglądają tak różowo jak to opisywałeś - w jednym jakieś dziwne akcje, manipulacje, poświęcania W drugim wiązanie się z kimś kto ma zgoła inne podejście do życia (swoją drogą ciekawe, że taka zagorzała katoliczka, ale seks przed ślubem to już ok, a refleksja o tym dopiero po czasie)

Przemyśl sobie co jest nie tak w tych związkach/Twoim podejściu i wyciągnij z tego wnioski na przyszłość.[/QUOTE]

Jak to jest w ogóle, że sobie znajdujesz te "gorliwe katoliczki", jedną po drugiej? Ja nie wiem, czy w ogóle znam dwie takie osoby, a tutaj jeden i drugi związek z tym samym problemem i Ty, stający okoniem wobec - standardowych zupełnie - wymagań kobiet wierzących w coś, w co Ty nie wierzysz.

Fascynuje mnie też, dlaczego jesteś tak bardzo na nie w kwestii ślubu kościelnego, bo się go nie da "odkręcić" - przecież prawnie rozwód można wziąć w każdej chwili, a jako ateista raczej nie powinieneś się przejmować kwestią bycia małżeństwem przed bogiem w którego nie wierzysz, więc zupełnie nie łapię.

Generalnie będąc z katoliczką musisz być świadomym tego, że w każdym momencie jej wiara może przeważyć Wasz związek i możesz być postawiony przed bardzo trudnymi wyborami, jak ten celibat do ślubu. Z Twojego postu wynika natomiast, że Ty na jakiekolwiek śluby nie masz ochoty, więc nie rozumiem, czemu sobie nie znajdziesz kobiety, która myśli podobnie
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując