Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Obowiązki pary młodej wobec gości
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-04-09, 08:37   #9
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Konto usunięte

Dot.: Obowiązki pary młodej wobec gości

Cytat:
Napisane przez Terha Pokaż wiadomość

Ja się nigdy nie spotkałam z tym, żeby młodzi wynajmowali busa dla gości. Z kościoła na poprawiny ok, ale z miejsca zamieszkania? Moim zdaniem przesada. Ale wszystko zależy od regionu. Mój Tż mówi, że przesadą jest przyjeżdżanie na wesele w czw. wieczór (mój jeden kuzyn tak przyjedzie) i że w ogóle mogliby przyjechać wszyscy w sobotę bo 300 km to teraz nie problem. Więc co kto lubi .

A czy wszyscy goście są z tego samego miejsca? Bus mógłby przyjechac w jedno miejsce i zabrać od razu wszystkich?

U nas jest tak, że jak ktoś nie ma możliwości przyjechania autem na wesele, to albo jedzie z najbliższą rodziną, która dba o to, żeby miejsca się znalazły, albo jak naprawdę nie ma z kim pojechać,bo z danego regionu się nikt nie wybiera, to nie jedzie wcale.
Wszystko zależy od dobrej woli młodych i tego, jakimi są ludźmi generalnie. Oczywiście, nie można tego traktować w kategoriach obowiązków. Sama jestem w sytuacji gdzie organizujemy wesele bez poprawin ale będzie kilka par z innych miast i dajemy im tylko jeden nocleg z soboty na niedzielę. W niedzielę jeśli chcą to niech wracają, jeśli nie to niech sobie dokupią kolejny bo nasze miasto nie jest szczególnie turystyczne jako takie.

Wiesz, my mieliśmy wesele w odległości ponad 500km ale po wszystkim doszły nas słuchy jak młody skomentował kwotę w kopercie, którą im wręczyliśmy. Nie wziął pod uwagę, że nas dojazd i bramki na autostradzie też kosztowały. O ile ktoś nie jest takim burakiem to w porządku

U nas też będzie bus, który zgarnie wszystkich gości i zawiezie do USC. - nie dlatego, że traktujemy to jako obowiązek ale chodzi nam o wygodę i maksymalne skupienie jak największej ilości gości w jednym miejscu i czasie.

Edytowane przez 1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Czas edycji: 2016-04-09 o 08:42
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując