Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Niesprawiedliwosc na targowisku
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-11-25, 09:40   #5
ennkaa
Zakorzenienie

GG do ennkaa
Dot.: Niesprawiedliwosc na targowisku

Cytat:
Napisane przez zlosliwiec Pokaż wiadomość
Ja oczywiście poczekam na wypowiedzi moderatorów, ale zanim one się zapoznają z tym wątkiem krótka wypowiedź z mojej strony.

Wiele naszych Wizażanek zakłada, że moderator to maszyna do czytania wątków, która jest w stanie na dobę przeczytać kilka tysięcy postów. To jest oczywista oczywistość - nie, nikt nie jest w stanie spełnić takiego wymogu. Ponadto Wizaż.pl opiera się na wolontariuszach - moderatorach społecznych, którzy to robią dobrowolnie i mają naszą dozgonną wdzięczność za ich pomoc i serce włożone w forum i portal.

Stąd też zawsze uważałem zarzuty o wybiórczości moderatorów za bardzo niesprawiedliwe oraz - co tu deliberować - oparte na nieprawdziwych założeniach.

Więcej - nie jesteśmy w stanie sprostać temu oczekiwaniu teraz i nigdy w przyszłości. Jest to po prostu niemożliwe, aby moderator czytał wszystko i niniejszym równo traktował każde złamanie regulaminu, choćby głęboko zakamuflowane w treści postu.

Dlatego portal jest moderowany wybiórczo. Może się*to nie podobać, ale nie ma innej możliwości...

Dziękuję za szybką reakcję.
Oczywiście nie zakładam,że moderator nadąży czytać wszystkie posty. Ja własnie mówię o naruszeniach zauważonych czyli np.połączonych wątkach (mój też został połączony), ale wpisy do dzienniczków już dostały tylko niektóre wizażanki. Ale ja już nie będę się tu wypowiadać, ponieważ nie mam linków do tych wątków, więc nie mam dowodów. W każdym razie zabrałam tylko głos na poparcie słów Basi39, że faktycznie nie tylko ona ma takie wrażenie.