Przepraszam, że piszę w tym wątku, ale żadnego innego, gdzie można byłoby się wypowiedzieć na temat nieprawidłowości na targowisku nie mamy, a ten o takich sytuacjach przecież m.in. traktuje.
Sprawa dotyczy przestrzegania regulaminu, a właściwie jego jego wybiórczego egzekwowania przez moderatora.
*9 listopada 2007
*Givenchy Extravagance d'Amarige, Escada Magnetism, YR Rose Absolue oraz kosmetyki*
– mój wątek, zwrócenie uwagi przez moderatora, iż Zorac i Atreferm to kosmetyki na receptę, kosmetyki natychmiast usuwam – mimo to efektem są punkty karne, ostrzeżenie do dzienniczka pt. wymiana środkami na receptę.
*28 września 2007
Retin A i inne....
– mimo, iż nazwa kosmetyku na receptę widnieją w tytule wątku zero reakcji moderatora, przyzwoleni na wymianę, zero punktów karnych i wpisu w dzienniczku.
* 21 listopada 2007 – aktualna aukcja
Atrederm, SVR, Humektan, Passion Dance, Viper, Samoopalacze, podkłady...
– mimo, iż nazwa kosmetyku na receptę widnieją w tytule wątku zero reakcji moderatora, przyzwoleni na wymianę, zero punktów karnych i wpisu w dzienniczku.
Proszę mi wytłumaczyć jak to jest, że jednym za to samo przewinienie z mety wpisuje się do dzienniczka ostrzeżenie, a drugim nie zwraca się nawet uwagi? Trudno mi raczej uwierzyć w kolejne przeoczenie, skoro w moim kramiku udało się dostrzec pośród perfum i innych kosmetyków te dwa niedozwolone kosmetyki, to raczej trudno ich nie dostrzec u innych, u których figurują w tytule aukcji i to jak wół na samym początku.
Zwracając na ten fakt uwagę nie chodzi mi o to, by paluchem wskazać komu moderator powinien jeszcze wpisać uwagę do dzienniczka, bo to nie moja rola i żadnej satysfakcji mi to nie sprawi (nie chciałabym być źle zrozumiana), ale o FAKT, że moderator nie jest osobą obiektywną i stosuje regulamin wg. własnego widzimisie, a to
budzi poczucie niesprawiedliwości. Tak bo w świetle tych faktów
uważam, że zostałam potraktowana niesprawiedliwie, a zastosowana kara była nieadekwatna do przewinienia (mimo, iż natychmiast usunęłam kosmetyki, bo naprawdę wystarczyło tylko zwrócenie uwagi dostałam wpis do dzienniczka i punkty karne).
Mam na swoim koncie 165 pozytywnych komentarzy, na które ciężko zapracowałam, wymian do których zawsze podchodziłam bardzo rzetelnie, więc nie bardzo naprawdę rozumiem skąd nagle tak ostra nieadekwatna do sytuacji reakcja ze strony moderatora w stosunku akurat do mnie?
Mam nadzieję, że to nie będzie pytanie retoryczne.