Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Guzek na piersi - wątek zbiorczy!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-04-12, 20:14   #4311
DORIS1977
Przyczajenie

Dot.: Guzek na piersi - wątek zbiorczy!

Cześć dziewczyny.
Czytając wasze wypowiedzi powiem szczerze, że Wam zazdroszczę. Przynajmniej więcej co Wam było, jest...
U mnie historia pokrótce wygląda następująco: na początku marca tego roku zostałam przez przypadek w pracy uderzona w lewą pierś. Uderzenie zabolało ale przeszło a pierś - jak gdyby nic się nie stało. W środę tuż przed Wielkanocą (czyli jakieś 4 tyg. później) uderzyłam się sama niosąc tacę a potem kilka godzin później doprawiłam kolanem zawiązując but. Pierś wyglądała masakrycznie. Czerwono-fioletowa w miejscu uderzenia+guz wielkości min. 3 cm. Zaraz po Wielkanocy (spieprzonej oczywiście) zarejestrowałam się u ginekologa po USG + wizyta u lekarza rodzinnego w razie "w". W międzyczasie zeszła opuchlizna, ale POZOSTAŁ GUZEK WIELKOŚCI FASOLKI (wg moich badań palcami). Lekarz rodzinny mnie uspokajał, że to zapewne wynik uderzenia i zalecił USG. W czwartek byłam zrobić USG u lekarza ginek. Najpierw dostałam ochrzan za to, że nie robiłam nigdy USG - mam 35 lat, moja mama miała obustronną mastektomię, a wiec ochrzan od lekarza był słuszny. A potem w USG wyszła zmiana średnicy 4 mm. Już w piątek miałam biopsję. Wynik: zmiana cystyczno-zapalna z licznymi limfocytami i makrofagami. Zalecana obserwacja , ew. usunięcie z badaniem histo.... TAAA... Lekarz gin,. stwierdził, że czekamy tzn. za mies. USG, za dwa mies. USG a za trzy mies. USG+biopsja. Jeden ze znajomych lekarzy jest zdziwiony tym, że nie mam żadnych lekarstw przeciwzapalnych zapisanych przez gin. i sugeruje konsultacje u onkologa. No i zaczynam wariować, gdyż onkolog de facto zleci te same badania.... CZYLI pozostaje mi czekać....W międzyczasie zrobiłam badania krew+markery, a za tydzień idę szczepić się na WZW u lek. rodzinnego i zapytam go o antybiotyk... Tak więc same widzicie - przedłużona agonia....
Ciekawe czy któraś z Was miała podobną historię z powstaniem guzka to jest UDERZENIE?
DORIS1977 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując