Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Sierpnióweczki 2016! Część III.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-04-13, 22:18   #4290
ziuta.
Rozeznanie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.

Cytat:
Napisane przez warszawianka109 Pokaż wiadomość
Jeśli o psiaka chodzi to nie jest wysterylizowana bo ma guza na gruczole sutkowym i nie można jej zrobić zabiegu, a guza nie chcą usunąć bo to może przyspieszyć przerzuty itd. No a teraz to ona jest już i tak za stara na jakiekolwiek operacje, bo ma około 14-15lat
Moja sunia miała kiedyś guza na gruczole i jej go wycieli tzn wycieli od razu cala listwę mleczną żeby właśnie przerzutów nie było. I też była stara. A potem dostała ropomacicza i musieli jej wtedy wszystko usunąć. Jeżeli twoja sunia nie miała nigdy szczeniąt to prędzej czy później dostanie ropomacicze i będą jej musieli usunąć całą macicę. A pies przy ropomaciczu się strasznie męczy, operację robi się praktycznie od razu bo znika w oczach, pamiętam to

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
My już po wizycie wszystko oki. Synu siedzi sobie w brzuszku i jest mu tam jeszcze wygodnie dzisiaj 22t4d . Gin mówi, że brzuch dőbrze rośnie , wód płodowych jest dużo dzieć rozwija sie prawidłowo , dr zmierzyła kość udową i ma lekko ponad 4cm a waży 590g kawał chłopa hih dwa tyg temu było 373g ;D

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Wróciłam od gina. Synek ma sie świetnie, 520g
Wszystko w normie, a sie wiercił, ze ciezko było mu zebrać wymiary.

Z ktg oscylacja sie poprawiła więc się bardzo ciesze Gin powiedział, ze teraz to z górki poleci i nie widzi, zeby miało być cos nie tak.

Mam wyjąć krążek 2-3 tygodnie przed terminem i wtedy tez moge przestać brać clexane i reszte leków.
Wydrukował mi zapisy z wszystkich wizyt, napisał zezwolenie na lot.
To tyle. Mogę wracać spokojnie do domu :brok ul:

Dokupiłam sobie tez czysty magnez bo polecił na ewentualne skurcze bo niby w PL jest lepszy.

Popakowałam się, dwie duze pełne torby
Troche mi zajeły wszystkie pudełka clexane. Jeszcze chcę dokupić trochę miesa i wędlin bo zwykle zabieramy zapas i pare innych pierdół. Waga bedzie ok, pewnie z miejscem bedzie ścisło

Oznajmiłam spodziewanie się dziecka na facebooku. czekam na reakcje XD

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się, ja ostatnio przez 4 tygodnie przytyłam prawie 3kg aż się boję ile będzie na następnej wizycie;p a do tej pory nie tyłam w ogóle;p

Ja tam nie czuję potrzeby ujawniania się na fb z ciążą... później takie analizowanie kto zalajkował/kto nie to zdecydowanie nie dla mnie. Tak samo nie planuję wrzucać zdjęcia dziecka w całej okazałości. Wolałabym jednak żeby samo zadecydowało czy chce być w Internecie, a do tego będzie musiało być starsze
Ja chyba też nie będę wrzucać małej na FB ewentualnie takie zdjęcie stópki czy łapki...

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Melduję, że mam zdrowego synka
Lekarz nie doszukał się żadnych nieprawidłowości za to na pierwszy plan malec wystawił swoje jajka nie dając złudzeń co do swojej płci
Foteczkę wrzucę jutro bo dziś mega emocjonujący dzień i już leżę w wyrku.
Maluszek 440gr i jest cudny

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
A mój Kropek ma 705 gram :-D ładnie rośnie.
Ja 5 kg na plusie i tez zastanawiam się nad kupnem rogala do odpoczywania, bo kanapa nie taka już wygodna :-(
duży kropek!
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora