Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - emigrancki los;)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-08-11, 04:24   #804
CzarnyElf
Zakorzenienie

Dot.: emigrancki los;)

Cytat:
Napisane przez Rodolphe Lindt
Troszke ostatnio zaniedbalam forum, bo po pierwsze strasznie zajeta bylam a po drugie nie bardzo mialam o czym (dobrym) pisac a narzekac juz wiecej nie chcialam Ale wchodze i widze ze same dobre wiadomosci i nawet nowa emigrantka sie pojawila
Juz mowie co u mnie
Zaniedbalam ostatnio moj angielski a raczej przezuwanie tescikow Toefla za co mi sie naleza bicze Zauwazylam, ze jak mam tydzien wielki zapal do nauki i widze efekty to potem 2 tyg totalnie nic mi do lepka nie wchodzi i najprostsze rzeczy sa dla mnie nie do przejscia.
Dziewczyny!!!! mam do Was prosbe, od jakiegos czasu szukam dobrze i jasno napisanej teorii nt stosowania "a/an" i "the" jak rowniez w sytuacjach kiedy nie stosujemy zadnego przedimka. To jest chyba najwieksza rzecz z jaka mam problem a chcialabym to opanowac do perfekcji. W moich podrecznikach wszystko jest jakos tak ogolnie opisane i jeszcze przyklady jakby byly to juz ssuuppeerrrr. Nie bede Was prosic zebyscie dlubaly na klawiaturce bo chyba tego pisania troche by bylo (chyba ze bardzo chcecie ) ale moze chociaz znacie jakies linki gdzie dobrze jest to wytlumaczone

No i na koniec musze sie Wam pochwalic ze moja kandydatura na tymczasowego mieszkanca zostala zaakceptowana przez rzad prowincjonalny, teraz papierki leca do Polski a ja uzbrajam sie w cierpliwosc i moge zlozyc w koncu podanie o pozwolenie na prace ouiiiiiiiiiiiiii Mam tyle pomyslow na siebie

Szkoda ze mieszkacie tak daleko bo bym Was zaprosila na herbatke/kawke i tiramisu, ktore wyszlo mi pyszne

Vanilla czy doszla przesylka? Bo tak sie zastanawiam

Kurcze ja tez mam z tymi przedimkami problem,mialam to na zajeciach ale ciagle sie myle(przestawiam sie na polski i nigdy niewiem kiedy uzyc prawidlowo)Postaram sie coz znalesc,jak znajde to podesle Ci link.
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora