2016-04-14, 13:30
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dbanie o siebie a zazdrość kobiety
Cytat:
Napisane przez Sanbi145
Witam!
Problem nie dotyczy konkretnie mnie, a raczej mojego dobrego kumpla, który ma lekką nadwagę, tak samo jak jego dziewczyna.
Mój kolega postanowił o siebie w końcu zadbać, trzymać dietę, chodzić na siłownię. W zasadzie to namawiałem go do tego od dłuższego czasu.
Jednak tu chodzi o jego dziewczynę, której nie podoba się wizja przemiany Jej faceta. Uważa, że jeśli schudnie, to stanie się bardziej atrakcyjny i przez to będzie się podobał innym dziewczynom. W sumie logiczne to chyba, ale nie rozumiem czemu to ma być powód by nie zmienić swojego wyglądu.
Trochę bardziej łopatologicznie - Dziewczyna kolegi jest o niego strasznie zazdrosna i wręcz zakazała mu treningów. Jej samej nie chce się za przeproszeniem Dupy ruszyć by zmienić Swój wygląd, więc zabrania i jemu. Gra mu na emocjach itd.
On Ją kocha i nie wie co zrobić, ja nie wiem co mu poradzić. Lubię ich oboje i nie sądziłem, że sprawa tak się potoczy.
Chcę mu pomóc, ale nie chcę zaszkodzić ich związku, bo lubię ich oboje, chociaż sytuacja dla mnie trochę chora.
Co radzicie i co o tym myślicie?
|
No bez jaj. Co robić? Nic, zająć się swoim ciałem, nie zwracać uwagi na takie docinki, a dziewczynie wytłumaczyć, że motywacja jest zgoła odmienna. To ona ma problem.
|
|
|