Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy to wystarczający powód do zerwania?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-04-14, 14:36   #11
januszpolak
Zakorzenienie

Dot.: Czy to wystarczający powód do zerwania?

Cytat:
Napisane przez mniamii Pokaż wiadomość
eyo, nie jestem bluszczem. Ta przerwa od związku była już trochę dawno i nie myślałam czy pisze z jakimiś dziewczynami, a nawet jeśli to miał prawo, nie będę na smyczy trzymać jak chorobliwie zazdrosna laska. Niedawno dowiedziałam się, że z kimś pisał i tylko zapytałam czy to prawda. Kręcił, mówił półprawdę, miotał się, a na koniec usunął konwersacje. Dlatego byłam podejrzliwa, bo na jaw wychodziły też inne rzeczy. Sama ciągle dziwie się sobie, że przejrzałam mu wiadomości. Mam zasady i uważam, że takich rzeczy się nie robi. Ale staram się usprawiedliwiać tym, że miałam uzasadnione obawy (były również inne poza opisaną wyżej, ale wole ich tu nie wymieniać) oraz ostatecznie dowiedziałam się że byłam po prostu okłamywana...

atimaF, ta sytuacja że poszedł sam na imprezę była dosyć dawno, wtedy byliśmy jeszcze że tak powiem "niedojrzali w związku". I tak jak wcześniej pisałam, to nasza pierwsza miłość i jeszcze gówniarskie zachowanie
Nie znam jego hasła do fb. On nie wylogowuje się z fb na swoim komputerze, a do tego komputera miałam dostęp.
Bardzo dobrze postąpiłaś. Z opisu wyłania się nałogowy kłamca. Ktoś kto nie miał z takim do czynienia będzie szukał winy w Autorce albo zarzucał jej bluszczowatość itd. Prawda jest taka, że ten typ po prostu kłamie - czy się go kontroluje i "karci" za różne zachowania, czy się go wręcz nagradza - on będzie kłamać. I szansy na zmianę po prostu nie ma. Nie wiem, czy są jakieś terapie które to leczą, ale on na 100% się nie zmieni w tym, pojawią się kolejne kłamstwa, choćby przysięgał na wszystkie świętości, że nie. I co gorsza widać, że nawet przy braku obiektywnych powodów do kłamstwa on kłamał.

Z takim człowiekiem nie da się żyć. Autorko, na pewno jesteś w stanie sobie wyobrazić kilka sytuacji, przy których kłamstwo mogłoby nieść ogromne konsekwencje, choćby zatajenie kredytów itd.
januszpolak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując