Wtajemniczenie
|
Erotyczna sesja zdjeciowa w domu --- robilyscie ?
Hej dziewczyny !
Podobno super sposob by nakrecic TZ'a jest zrobienie sobie erotyczna fotke i wyslanie mu do pracy Czy ktoras to sprobowala ? Jakie rezultaty ?
Oczywiscie chyba to tylko dla tych, ktore sa w zwiazku dluzszy czas i sa na tyle pewne TZ 'a by mu powierzyc takie zdiecia. 
Mnie naszlo by sprobowac. Rezultaty mnie dowartosciowaly wygladam troche lepiej niz sobie wyobrazalam
Ale musze jeszcze zebrac odwage by wyslac TZ'owi 
Oto co sie nauczylam, moze komus sie przyda:
Aparat:
- Oczywiscie samowyzwalacz. Moj mial opcje by za jednym razem robic 10 zdjec.
- Jesli sie wlaczy wymuszony blysk, to miedzy zdjeciami jest dluzsza przerwa.
- Jesli baterie sie wyczerpuja, to ta przewa robi eis jeszcze dluzsza.

- Aparat powinien byc na srodkowej wysokosci: jak siedzisz to na wysokosci biustu, jak stoisz -- pepka.
Studio :
- Im wiecej swiata, tym lepiej. Ja przyniowlam lampki stolowe z calego domu.
- Dobrze jest zstawic lustro z tylu lub obok aparatu, wtedy mozna w nim widziec pozy.
- Najlepsze jest biale tlo: biala sciana, biale przescieradlo na podlodze.
- Meble dookola i szafli mozna przykryc bialymi przescieradlami, dodatkowo odbijaja swiatlo.
- Ogrzac pokoj !!!
- Wlaczys seksowna muzyke.
Makijaz itp:
- Czeba zdjac bielizne i skarpetki wczesniej, inaczej widoczne beda odciski

- Depilacje zrobic dzien przed, by podklad nie podraznil skory.
- Niedoskonalosci na ciele ukryc podkladem, Najlepiej kupic tubke taniego, by nie bylo szkoda. Jesli wzgorze lonowe jest wygolone, to podklad ujednolici skore. Tak samo z pachami.
- Cialo mozna posmarowac olejkiem, wtedy wyglada gladziej.
- Makijaz --- najlepszy jest no-make-up look, ale moga tez byc odwazne usta.
- Na cere nalozyc podklad i puder. Mozna nalozc wiecej niz normalnie, bo na zdjeciu nie bedzie widac.
- Dobrze jest wymodelowac twarz, uzyc ciemniejszy puder na drogi podbrodek, policzki (dolki), itp. No i rozswietlajacy puder, lub chocby jasny roz lub cien do oczu na kosciach policzkowych, itp. Mozna wymodelowac tez inne czesci ciala. W "Pirates of the Carribbean" Keira miala 'namalowany' biust.
- Na oczach raczej lepiej wygladaja kolory neutralne. Na
- Oczywiscie tusz i szminke, lub blyszczyk
- Wlosy sa wazne, powiny byc dobrze ulozone.
- Mozna nalozyc szpilki, lub naszyjnik, itp.
Pozy:- Mozna najpierw sprobowac poze przed lustrem.
- Odkrylam ze jak stoje na palcach, to nogi wygladaja dlugie i smukle.
- Ogolnie w pozach stojacych to nogi powinny byc zawsze proste i napiete.
- Jesli chodzi o tlow i rece to im bardziej wygiete, tym lepiej.
- Czeba znalesc swoj najlepszy punkt, i jego najbardziej wystawiac do kamery.
- Jak sie wypnie pupe, to i brzuch jest bardziej napiety.
- Mozna tez uzyc krzesla lub poduszki.
- Co zrobic z rekami ? Mozna np, bawic sie wlosami...
- Dobrze jest znalesc sobie zajecie: np. malowac usta czy paznokcie u stopy, starac sie ukryc cialo przykrotkim reczniczkiem lub przescieradlem... Ubierac kolczyki.
- Rece mozna uzyc je jako "ramke" do naszej najlepszec cechy, bo rece przyciagaja wzrok. Czyli, jesli masz seksowne biodra, to poloz dlonie na udach, lub niech zwisaja blisko bioder.
Wyraz twarzy
To bylo dla mnie najtrudniejsze  - Wyprobowac rozne: drapiezny, figlarny, zamarzony, wyzywajacy...
- Mozna zaslonic twarz wachlazem lub dlonmi, tak by bylo widac tylko oczy. Mozna tez uzyc wlosow... albo twarzy wogole nie pokazywac.
A... z rana zwykle brzuch jest bardziej plaski 
No to tyle narazie.... mam nadzieje ze takiego watku nie bylo, ale nie znalazlam.
Mam nadzieje ze mi dodacie odwagi bym cos z tymi zdjeciami zrobila bo pewnie jutro zaczne sie wstydzic i zdjecia schowam w glebiach dysku twardego...
Edytowane przez eternalvoyageur
Czas edycji: 2007-12-03 o 10:35
|