Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - pielęgnacja dla 14 latka
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-08-12, 11:41   #2
Ewelina90
Przyczajenie

Dot.: pielęgnacja dla 14 latka

Jestem o rok starsza od pani syna i również mam mały problem z trądzikiem. Z kosmetyków dla młodej skóry przeciw trądzikowych mogę z pewnością polecić linie Vichy NormaDerm (szczególnie krem i koncentrat punktowy), aczkolwiek odradzałabym używania tonika z tej serii gdyż zawiera alkochol i mnie np. niestety uczula. Z peelingów najlepszy jaki do tej pory używałam jest Nivea Visage Young. Na cerę trądzikową dobrze jest również stosować maseczki antybakteryjne oczyszczające np. ANTY kuracja anty trądzikowa z Soray'i. I co jeszcze? Z tonikami jest różnie, przynajmniej w moim doświadczeniu. Nie mogę ich używać bo mnie uczulają i powodują, że na skórze wyskakują mi brzydkie czerwone krosteczki. Obecnie używam mleczka Nivea'i (Nivea Visage Nawilżające mleczko oczyszczające z witaminami i wyciągiem z ogórka) Jest naprawde świetne, bużka nabiera po nim ładnego kolorytu i staje sie przyjemna w dotyku. Jeżeli po zmianach trądzikowych pozostaną małe blizny najlepszym kremem jest chyba Cepan. Ma brzydki cebulowy zapach ale naprawde działa!! Zauważyłam, że wybielił mi świerze blizny juz po 3 użyciu!!! Po prostu cudo!
Ewelina90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując