Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty 2016:)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-04-23, 20:55   #900
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Też miałam taki okres pomiędzy 1 a 3 urodzinami a potem poszła do przedszkola i najpierw okresowo nie jadała a to mięsa, a to warzyw, a teraz się nawracamy po 2 latach niejedzenia mięsa Także ten tego... być może wszystko przed Wami

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Bezmleczne - zrobiłam budyń waniliowy na mleku migdałowym i wyszedł całkiem przyzwoity. Co prawda podgrzałam mrożone maliny jako sos na wierzch, ale tż z łobuzem nie narzekali Następnym razem spróbuje zrobić czekoladowy, bo mam wrażenie, że byłoby lepiej.
Niewykluczone, dzieci przechodza rozne etapy w swojej zywieniowej karierze ale mysle ze to ze zywila sie glownie mlekiem do 1 roku zycia nie ma decydujacego wplywu na jej kulinarne upodobania jak twierdzila moja cala rodzina krytykujac mnie przy tym

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość

a w jakim wieku Tusia zaczęła siedzieć ? tak orientacyjnie pytam
Ty karmiłaś 13 miesięcy a później jak jest z tym karmieniem ?
Ja nie wiem ile Tusia miala ale Tusia to byl jeden z naszych watkowych ekspresow jesli chodzi o rozwoj fizyczny Pola raczej sredniaczek. Posadzona zaczela siedziec jak miala 6 miesiecy i wtedy pediatra powiedziala ze jest ok zebyw prowadzac pokarmy stale (dziecko powinno stabilnie siedziec w foteliku zeby sie nie zakrztusic). W nosidle zaczelismy ja nosic jak miala 5 miesiecy - przyznam ze nie wiedzialam ze powinna juz stabilnie siedziec zeby ja w tym nosic.
A sama zaczela siadac najpierw z czworakow a pozniej z boczku (tak prawidlowo siadaja dzieci, nie z lezenia) znacznie pozniej bo jak miala jakos 8.5 miesiaca.
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora