Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Co jedzą nasze starsze dzieci- sprawdzone produkty, przepisy i inne informacje
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-04-27, 15:37   #39
95b84f0cb57718c1b68287b1ccb1b977c909159a_5f790273693ad
Konto usunięte

Dot.: Co jedzą nasze starsze dzieci- sprawdzone produkty, przepisy i inne informacje

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Powiem Ci, że nie wiem, bo mąż robi w Lidlu zakupy.

U mnie podobna lista. Unikam jeszcze kwasu cytrynowego, oleju palmowego i gumy ksatanowej.

Poproszę o dokładny przepis

Jeżeli chodzi o ketchup - wika w tym Dworskim masz skrobię modyfikowaną i kwas cytrynowy, IMO żaden szał. Najlepszy jest ketchup z przetartych pomidorów KROKUS, niezłe są Rapunzel, Develey Premium Ketchup Classic, Symbio Ketchup BIO.

Jeżeli o KROKUSIE mowa, to kupuję też ich soki : malinowy i żurawinowy i powidła śliwkowe.
Aż poszukałam, co ma w składzie i spróbuję kupić
http://biozakatek.pl/sosy-musztardy-...874563921.html

U nas zwykle pudliszki łagodny, a ostatnio heinz w szklanej butli, przynajmniej bez chemicznych dodatków.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;59585691]Hehe, tak właśnie mi się smażą placki z cukinii z mąką pełnoziarn. Ale on tego zje tyle, co nic, jak zje pół placka, to jest święto wiosny.

To prawda, zupa to jego najbardziej pełnowartościowy posiłek, jest w niej wszystko, warzywa (włoszczyzna+jakiś dodatek, kalafior/brokuł/cukinia/pomidory/kalarepa wraz z liśćmi itd.), mięso (schab lub polędwica wieprzowa, kurczak albo indyk, jak nie mam mięsa, to wrzucam jajko, czasami ryba, ale to już wcześniej przeze mnie przygotowana), kasza lub płatki błyskawiczne (czasami, jak zapomnę o węglowodanach wcześniej). Ale co z tego, jeśli zupę je zblendowaną i najczęściej zajęty czymś..

I niczym więcej się nie mogę pochwalić, bo Artur nie zje żadnych past, w ogóle na pieczywie to on lubi tylko słodkie; żadnych warzyw oprócz ogórków zielonych; jedynie lubi bardzo bardzo owoce i nabiał (tzn. jogurty, mleko i kakao, sera nie bardzo). Obiadu w tradycyjnej formie nie tknie, żadne pulpety, kotlety, pieczone mięso, nic. Nie wiem, kiedy zacznie normalnie jeść..[/QUOTE]

Moim zdaniem je całkiem sporo różnych produktów - mój brat jako kilkulatek przez kilka lat nie tykał mięsa a jadł głównie makaron z truskawkami i śmietaną oraz naleśniki z dżemem, a kiedy zaczął szybko rosnąć, to jadł głównie mięso
95b84f0cb57718c1b68287b1ccb1b977c909159a_5f790273693ad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując