Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dieta kopenhaska
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-12-05, 20:47   #445
Ather
Zakorzenienie

Dot.: Dieta kopenhadzka

Cytat:
Napisane przez Dorotka Z Oz Pokaż wiadomość
sorry anetka, ale nie moge czytac takich bzdur. samo z siebie nic nie wroci, to my o tym zadecydujemy poprzez nasze jedzenie. bylam na tej diecie, schudlam i jedzac pozniej racjonalnie nic ni mi nie przybylo. przeciez z kosmosu te kilogramy sie nie biora, chyba ze ktos nie potrafi zapanowac nad swoim apetytem i obzera sie po zakonczeniu diety. ale z tego co czytam to nikt nie ma takiego zamiaru. pozdrawiam!
Dorotko, interesuje mnie Twoje stanowisko w tej sprawie. Nie będę nikomu narzucała jak ma się odchudzać, ale Aneta ma sporo racji w tym co pisze.
Dieta kopenhaska spowalnia przemiane materii i u niektórych przychodzi taki czas, że zaczynają tyć nawet na 1500, tylko dlatego że zbyt długo eksperymentowali z dieta typu kopenhaska lub innymi, gdzie króluje 500 kcal.
Organizm jest osłabiony, gdyż aby spełniał podstawowe funkcje życiowe, bez większych groźniejszych konsekwencji niedoborów - potrzebuje 1200 kalorii.

Pisałaś, że Ty nie przytyłaś po tej diecie - więc dlaczego postanowiłaś się odchudzać ?

Ciągle mnie zastanawia dlaczego młode dziewczyny sięgają po tak drastyczne diety, zamiast zacząc się ruszać i zdrowo odżywiać.
Ather jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując