2007-12-05, 22:27
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dla miłośników BIEGANIA :)
Cytat:
Napisane przez brelade
Ja zaczynam przekonywac sie ze lubie biegac i chyba naprawde zaczynam lubic...........ale.....b ol kolan i jeszcze staow biodrowych sie zaczal. Chce dojs do 45 mint truchtu narazie daje rade 35-40 minut. Co zrobic by ten bol zlikwidowac?
|
Albo złe buty, albo jakaś dysfunkcja stawu kolanowego (biodrowego). Odpowiednie buty dobrane do twojego typu stopy + masaż kolan kostkami lodu (ok 15min na kolano) lub mrożonym groszkiem (lub inna mieszanką warzywną ) po treningu powinny pomóc. Ja kupiłem sobie taki żel ciepło-zimny, który trzymam w zamrażarce 2h, i okładam nim kolana po treningu.
Coś w tym stylu. Firm na rynku oferujących podobne żele jest multum...
http://www.lekolandia.pl/product_inf...oducts_id/4213
Cytat:
Napisane przez Ollllciaaa
Ja tez mam przerwę  ale z powodu choroby... . Tak mi sie chce biegac ale nie wiem czy juz mogę....otóż...w sumie zdrowa już jestem tylko jeszcze mam męczący kaszel  i mam obawy z tego powodu czy już mogę zacząć chodzić na treningi i biegać ???? Czy kaszel się nie pogłębi ? Tak mnie "nosi " że nie wiem ....:/
Perepedes głównie czekam na Twoja odpowieź oraz innych użytkowników...pozdrawiam
|
Jest taka zasada: jak boli powyżej gardła (katar itp) to biegamy; jak boli poniżej gardła (w takim sensie, że mamy kaszel płucny - plujemy flegmą itp - oszczędzę szczegółów) to nie biegamy. Jeśli tylko drapie w gardle to jesteśmy w kropce. Trzeba się zastanowić czy choróbsko kieruje się w dół czy w górę. Czasami warto odpuścić 1 dzień, żeby się nie załatwić i nie stracić potem całego tygodnia...
Pozdrawiam i zdrowia życzę!
|
|
|