Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wzajemnie się wspieramy - my, Aniołkowe Mamy. Zapraszamy :-)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-04-28, 13:00   #281
Platanoides
Zakorzenienie

Dot.: Wzajemnie się wspieramy - my, Aniołkowe Mamy. Zapraszamy :-)

Cytat:
Napisane przez dotuniek Pokaż wiadomość
podpytaj położną ale mnie tak się zakodowało, laktacja jest dostosowana do potrzeb dziecka im ono więcej je tym więcej pokarmu produkujesz - więc przystawiając laktator powodujesz, że masz coraz więcej pokarmu dlatego właśnie. I tak jak Pat mówi o okładach, wiem że mają być zimne i ciepłe, jedne przed drugie po karmieniu ale za cholere nie pamiętam które kiedy musisz dopytać położną
ciepły przed karmieniem, zimny po w teorii jestem dobra
Cytat:
Napisane przez mala_biegaczka Pokaż wiadomość
Ja tak samo....wkladki zuzywam teraz w tempie ekspresowym. Ostatnio mi sie skonczyly, to podaski poszly w ruch. No masakra. Ale ten sluz mam ladny bialy, nie pachnie nic, ph i moczu i w pochwie ok. Gin tez zawsze mowil, ze wszystko.

Trzeba sie pogodzic z fizjologia najwyrazniej. Juz blizej, niz dalej.

Jade zaraz na poczte, takze Czarna w koncu wysle Ci magiczne pudeleczka Dolaczam fluidki

A co do bolu porodowego i strachu... koniec koncow Wy sie boicie/balyscie i pojdzie gladko, a ja taka wyluzowana i pewnie bede miec traume

Wczoraj sie zaczytalam w ksiazke o bolu porodowym ogolnie i w sumie nigdy o tym nie myslalam tak i to madre.
Tam napisane jest, ze bol porodowy czemus sluzy. Ze dopoki jest znosny, to ok i jest normalny, a w momencie, kiedy robi sie nieznosny to organizm daje nam znac, zeby cos zmienic. Powinno sie wtedy np. pomyslec o zmianie pozycji itd. bo to takze wazne dla dziecka, aby sie moglo ukladac w pozycji do wyjscia a stagnacja nie jest dobra. Teraz te aktywne porody 'sa modne'
Tak samo kobieta. Taki bol to niby znak, zeby tez zmienic pozycje, zeby miesnie np. mogly pracowac poprawnie.

Dzis bede konczyc ten rozdzial, bo wczoraj spac juz mi sie chcialo, ale takie inne spojrzenie na to teraz mam. Pewnie w trakcie porodu, jak ku.reswko boli czlowiek nie ma glowy, zeby o tych technikach myslec i chce tylko, zeby przeszedl skurcz i odpoczac, ale no warto przeczytac pewnie i tak
u mnie nie tylko o ten ból sie rozchodzi, ale to temat rzeka jest w każdym razie przygotowana jesteś dobrze i życze Ci żeby Twój poród poszedł tak jak do niego podchodzisz

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Napisane przez wiosnawiosna Pokaż wiadomość
Mi pomogło, że studentki mówiły jak mam oddychać - w czasie skurczu ni cholery tego nie pamiętałam.

Taaa, porody aktywne... od 6 cm nie pozwolili mi nigdzie chodzić tzn pod prysznic i juz do końca byłam na łóżku porodowym, nikt nie pytał o pozycję i nacinanie, ale ja też nie miałam planu porodu. U mnie całość trwała od 8 do 17
jak miałaś zzo to nie ma mowy o porodzie aktywnym, wtedy trzeba leżeć

to jak trzeba oddychać? wdech nosem, wydech ustami, tyle pamietam
Platanoides jest offline Zgłoś do moderatora