2016-04-28, 13:15
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wzajemnie się wspieramy - my, Aniołkowe Mamy. Zapraszamy :-)
Cytat:
Napisane przez Platanoides
u mnie nie tylko o ten ból sie rozchodzi, ale to temat rzeka jest  w każdym razie przygotowana jesteś dobrze  i życze Ci żeby Twój poród poszedł tak jak do niego podchodzisz
to jak trzeba oddychać? wdech nosem, wydech ustami, tyle pamietam 
|
no ja mam nadzieje, ze u Ciebie to pojdzie tak 'gladko' jak u Wiosenki 
No tak oddychac. Tylko czytalam wczoraj, zeby nie sapac i nie robic hiperwentylacji, tylko oddychac powoli, miarowo, bo wtedy miesnie sa lepiej dotlenione. A nie tak, jak pokazuja na filmach ze kobieta robi polsekundowe oddechy i 300 ich na minute :P
Ja sie probuje ogarnac przede wszystkim ze strachem, bo wiem, ze strach tylko poteguje potem bol. Caly czas sobie to powtarzam jak mantre i staram sie przygotowac na ten bol jakos. Chociaz stopniowo.
Slucham sobie tych audio relaksacyjnych. Jedno typowo porodowe, drugie takie ogolnie relaksujace.
https://www.youtube.com/watch?v=Ib_2ICgIn3k
Sprobuj sobie to przed zasnieciem 
Cytat:
Napisane przez wiosnawiosna
No żeby na wdech brzuch się unosił ; ) teraz rozwazulabym poród w wodzie  )
---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------
I w ogóle przygotowała się! A tak to zielona byłam i nie mogłam jeść i pić cały poród bo nie było wiadomo czy będą cieli :/
|
Tez sie zastanawiam nad porodem w wodzie...a z drugiej strony chce tego TENS'a i nie wiem 2 nie polacze jak cos
Hania <3 28.06.2019
|
|
|