2007-12-05, 22:54
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kolczyk w brwi- pytania, wrażenia, problemy /wątek zbiorczy/
Witam.
Więc przewertowałam cały temat, bo już od pewnego czasu myślę o przekłuciu brwi.
Szukam jakiegoś profesjonalnego salonu (okolice Rybnika, Bielska, Katowic), bo po tym co przeszłam po przekuwaniu uszu, w życiu nie dam się tknąć żadnej komsetyczce.. Przez własną głupotę i niewiedzę poszłam rok temu do zwykłej kosmetyczki, która miała mi przebić chrząstke. Wyciągnęła z szuflady pełnej farb do włosów jakiś zwyczajny kolczyk i pistolet, posmarowała okolice przebicia żelem, zapewniając, że to żel dezynfekujący - raz, dwa, trzy i dziurka gotowa. Gdy zapytałam czym w domu przemywać powiedziała, że wystarczy raz na jakiś czas wodą utlenioną. Więc stosowałam się do zaleceń. A po tygodniu ból nie do zniesienia, ucho jakiejś kosmicznej grubości i niezidentifikowanego koloru.. Potem dwutygodniowy pobyt w szpitalu, kilkunastu lekarzy stojących nademną i zastanawiających się co zrobić, zabieg pod narkozą i blizna - dość zeszpecona małżowina. Pocieszam się jednak myślą, że mam to ucho jeszcze xD
No i mam nauczkę za swoją głupotę.
Ale ostatnio myślę o przekłuciu brwi. Może ktoś mi polecić jakieś sprawdzone i bezpieczne miejsce? Ach i mam pytanie, przepraszam jeśli się powtarzam, ale nie znalazłam na nie tutaj odpowiedzi: Jeśli przekłuwała będzie wykfalifikowana i doświadczona osoba , wszystko odbędzie się bezpiecznie, higienicznie, według wszystkich środków ostrożności to czy jest możliwość, że brew opadnie i będą jakieś inne komplikacje?
Może niektórym wydaje się, że przesadnie zależy mi żeby wszystko było wykonane profesjonalnie i idealnie, ale cóż jestem teraz przewrażliwiona bo już raz mi się dostało.
Pozdrawiam
|
|
|