2005-08-13, 13:37
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 20 t.c i pojawiły się problemy :(
Asinek i Mariga dzięki za odpowiedz a z drugiej strony to chyba to wszystko powinna mi ginekolog powiedziec a tutaj wychodzi na to, że ja się z forum od was wiele dowiaduje.
A teraz chciałam napisac jeszcze coś.
Moja znajoma poradziła mi, żebym pojechałą do jej miasta do drugiego ginekologa tak dla konsultacji. Powiedziała, że przeciez nic nie zaszkodzi jak usłysze opinie od innego lekarza. Poleciła mi ginekologa, który uważany jest za bardzo dobrego i kompetentnego lekarza.
I własnie wczoraj u niego byłam, i tak się złożyło, że zupełnie inaczej popatrzył na moją sytuacje.
Powiedział mi, że skurcze jakie u mnie występują są normalnym zjawiskiem w drugiej połowie ciąży,i że nie powinno mnie to niepokoic. Gdyż są nieregularne i występują od czas do czasu, a u mnie głównie przy zwiększonym wysiłku.
Że powodowac może to stres i brak magnezu, wiec powinnam brac po 2 tabletki magnezu i jakies rozkurczowe typu no spa 2 razy dziennie, a skoro mi to pomaga to jest dobrze. W badaniu wyszło wszystko jak nalezy.
Powiedział, że obawiac się należy jak najbardziej skurczy które są mocno odczuwane, występują często lub regularnie a gdy dodatkowo pojawia się plamienie to w takim przypadku natychmiast się należy zgłaszac do lekarza.
Stwierdził, że w moim przypadku szpital byłby zbędny, że wystarczy tylko zwiękoszny odpoczynek, że jak 15 godzin na dobe bede leżec to wystarczy, że skoro jeszcze nie jest mi ciężko ani plecy mnie nie bolą to on nie widzi powodu leżenia 24 godziny na dobe, że kości też moge rozporostowac chodząc chwile.
Nie ukrywam, że taka opinia bardzo mnie podniosła na duchu 
Ale teraz sama nie wiem co mam myślec i któremu lekarzowi powinnam zaufac. Może powinnam zmienic lekarza prowadzącego ciąże ? czy zostac u tej pani ginekolog co jestem (ją wybrałam losowo, tzn. przeczytałam jej nazwisko odpowiadał mi dzień w który przyjmowała i zdecydowałam się iśc do niej, nie wiedziałam wtedy jakiego lekarza miałabym wybrac bo wczesniej nie chodziłam do ginekologa, wiec nie wiem jaki kto jest)
Sama już nie wiem, kto z nich ma wiecej racji.
|
|