Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - OLX.pl i inne portale - złe doświadczenia
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-04-28, 22:41   #11
21kasia21
Work, work, work

Dot.: OLX.pl złe doświadczenia

Ogólnie z OLX mam pozytywne wspomnienia- szczególnie, gdy chodzi o kupno czegoś, aczkolwiek kupując tam czuję się mniej bezpieczna niżeli na Allegro czy ebay. Zdarzyło mi się na OLX, że ktoś ma wystawioną jakąś tam rzecz, którą chcę kupić, więc piszę maila z zapytaniem o cenę wysyłki czy możliwość odbioru osobistego i cisza, a potem widzę na nowo wystawione ogłoszenie
Nie rozumiem tej logiki...

Gdy już człowiek coś sprzedaje, to dopiero można poznać ciekawe zachowania ludzi Oczywiście piszą tysiące maili, że jak mi zaniżysz cenę, to biorę od razu i do 5 minut jestem u Ciebie, albo nie chcesz się wymienić na coś tam Raz, gdy sprzedawałam wartościową rzecz, to mi facet napisał: "Jak cena będzie 500zł, to biorę" Mam wrażenie, że niektórzy chcieliby wszystko za darmo, na piękne oczy. Owszem, można ponegocjować, gdy jest to zaznaczone- oczywiście w granicach przyzwoitości, a nie życzyć sobie obniżki ceny od 50% w górę.

Nie tylko na OLX tak jest. Na wielu grupach na fb czy innych portalach społecznościowych co chwilę widać takie posty. Niektórzy jadą specjalnie już z transportem kilkadziesiąt km, a sprzedający przepadł, jak kamień w wodę, telefonu nie odbiera, w domu go nie ma...
Ludzi czasem ciężko zrozumieć

Cytat:
Natomiast korzystałam dużo z podobnego portalu jak OLX ale za granicą i mam dobre doświadczenia, sprzedawałam tam różne rzeczy, oddwałam za darmo, brałam za darmo od innych i kupowałam (w tym meble, bilety, sprzęt elektroniczny). Zawsze wszystko było ok, ale tam to kwestia kultury raczej.
Wydaje mi się, że za granicą jest nieco inna mentalność ludzi.
Też często korzystam z podobnego portalu do polskiego OLX, wiele rzeczy tak kupiłam czy sprzedałam- zawsze bezproblemowo.
Nie dostawałam żadnych głupich maili czy próśb o wymianę albo zaniżenie ceny o ile się da
Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp.

Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!)
21kasia21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując