2016-05-03, 18:51
|
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: W drodze do minimalizmu, czyli kiedy mniej znaczy więcej - cz. III
Cytat:
Napisane przez Jigoku
Zależy co kto uważa za krem BB  Według mnie prawdziwe kremy bb to tylko te azjatyckie, drogeryjne nawet koło nich nie leżały, zupełnie inne krycie, trwałość i wygląd na twarzy. Najlepiej zamówić dużo próbek i przetestować, choć teraz te kremy są cenowo mało opłacalne, bo kosztują często koło 100 zł często. Kilka lat temu ściągałam sobie kremy bb przez ebaya z Korei, płaciłam za jeden 25 zł, dzisiaj już takich cen nie widziałam.
Ja najbardziej lubię krem CC z Bourjois, kryje całkiem dobrze, raczej jak lekki podkład, ale można nim osiągnąć krycie w kierunku średniego, łatwo i przyjemnie się nakłada.
Większość kremów bez utrwalenia pudrem po kilku godzinach ścieknie/zetrze się/zważy itd., bo najczęściej są to rzadkie, płynne produkty, więc wymagają utrwalenia. Ale według mnie skóra wygląda z nimi młodziej, bardziej świeżo, nie ma efektu maski. Zależy też czym się nakłada - według mnie najlepiej gąbką lub palcami.
|
Ja kupiłam ostatnio jakiś drogeryjny krem CC i uważam że lipa straszna, ciemnieje chętnie bym spróbowała azjatyckiego ale nie mam pojęcia, jak się zakręcić i sprawdzić, poza tym teraz kupiłam fluid więc wystarczy mi pewnie na długo
Cytat:
Napisane przez amelsss
Praca 2giego maja od 9 rano do 21 to po prostu jak za karę. Padło na mnie, kolejny rok bez majówki jestem.  dziwi mnie to, że od rana w centrum handlowym kręcą się ludzie, a na zewnątrz bardzo ciepło. Zamiast pojechać gdzieś z rodziną to uderzają na zakupy..
|
Ja byłam jedną z takich osób i miałam zero wyrzutów sumienia, mało ludzi było i zrobiłam sprawnie zakupy. 
Cytat:
Napisane przez favianna
u nas zaczela sie juz chyba na dobre irlandzka wiosna 
cieplo mimo ze wieje i lekko pochmurno, odpukac oby tak dalej
dzis spedzilismy prawie 5h na shopinngu, a i tak nie kupilam wszystkiego co chcialam
finalnie kupilam 2 pary butow
takie http://www.clarks.co.uk/p/26115618 (wiem, nie wygladaja jakos super, ale sa mega wygodne i na nodze wygladaja bardzo ok)
i takie http://ak1.ostkcdn.com/images/produc...f39dae_600.jpg ale wlasnie zdecydowalam ze je oddam, bo sa zbyt opinajace, a wiadomo ze stopa moze mi spuchnac jeszcze
poza tym spodnie ciazowe, a wczoraj tunike i 2 bluzki w charity shopie (w tym jedna nowa z metka) i w dodatku te 3 rzeczy byly na przecenie 50%
trafilam tez na wielka ilosc dzieciecych ciuszkow w super jakosci i sie oblowilam, 14 euro za chyba 24 szt (nie jestem pewna a juz mi sie nie chce grzebac w koszu na pranie)
|
Ale się obkupiłaś! Ja też kupiłam kilka drobnostek na wyprzedaży w croppie (kurtkę i sportowe buty) i na razie wystarczy.
|
|
|