Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - W drodze do minimalizmu, czyli kiedy mniej znaczy więcej - cz. III
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-05-03, 18:51   #1547
201608160903
Konto usunięte

Dot.: W drodze do minimalizmu, czyli kiedy mniej znaczy więcej - cz. III

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
Zależy co kto uważa za krem BB Według mnie prawdziwe kremy bb to tylko te azjatyckie, drogeryjne nawet koło nich nie leżały, zupełnie inne krycie, trwałość i wygląd na twarzy. Najlepiej zamówić dużo próbek i przetestować, choć teraz te kremy są cenowo mało opłacalne, bo kosztują często koło 100 zł często. Kilka lat temu ściągałam sobie kremy bb przez ebaya z Korei, płaciłam za jeden 25 zł, dzisiaj już takich cen nie widziałam.

Ja najbardziej lubię krem CC z Bourjois, kryje całkiem dobrze, raczej jak lekki podkład, ale można nim osiągnąć krycie w kierunku średniego, łatwo i przyjemnie się nakłada.

Większość kremów bez utrwalenia pudrem po kilku godzinach ścieknie/zetrze się/zważy itd., bo najczęściej są to rzadkie, płynne produkty, więc wymagają utrwalenia. Ale według mnie skóra wygląda z nimi młodziej, bardziej świeżo, nie ma efektu maski. Zależy też czym się nakłada - według mnie najlepiej gąbką lub palcami.
Ja kupiłam ostatnio jakiś drogeryjny krem CC i uważam że lipa straszna, ciemnieje chętnie bym spróbowała azjatyckiego ale nie mam pojęcia, jak się zakręcić i sprawdzić, poza tym teraz kupiłam fluid więc wystarczy mi pewnie na długo

Cytat:
Napisane przez amelsss Pokaż wiadomość
Praca 2giego maja od 9 rano do 21 to po prostu jak za karę. Padło na mnie, kolejny rok bez majówki jestem. dziwi mnie to, że od rana w centrum handlowym kręcą się ludzie, a na zewnątrz bardzo ciepło. Zamiast pojechać gdzieś z rodziną to uderzają na zakupy..
Ja byłam jedną z takich osób i miałam zero wyrzutów sumienia, mało ludzi było i zrobiłam sprawnie zakupy.
Cytat:
Napisane przez favianna Pokaż wiadomość
u nas zaczela sie juz chyba na dobre irlandzka wiosna
cieplo mimo ze wieje i lekko pochmurno, odpukac oby tak dalej

dzis spedzilismy prawie 5h na shopinngu, a i tak nie kupilam wszystkiego co chcialam
finalnie kupilam 2 pary butow
takie http://www.clarks.co.uk/p/26115618 (wiem, nie wygladaja jakos super, ale sa mega wygodne i na nodze wygladaja bardzo ok)
i takie http://ak1.ostkcdn.com/images/produc...f39dae_600.jpg ale wlasnie zdecydowalam ze je oddam, bo sa zbyt opinajace, a wiadomo ze stopa moze mi spuchnac jeszcze

poza tym spodnie ciazowe, a wczoraj tunike i 2 bluzki w charity shopie (w tym jedna nowa z metka) i w dodatku te 3 rzeczy byly na przecenie 50%

trafilam tez na wielka ilosc dzieciecych ciuszkow w super jakosci i sie oblowilam, 14 euro za chyba 24 szt (nie jestem pewna a juz mi sie nie chce grzebac w koszu na pranie)
Ale się obkupiłaś! Ja też kupiłam kilka drobnostek na wyprzedaży w croppie (kurtkę i sportowe buty) i na razie wystarczy.
201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora