Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kolczyk w języku- wątek zbiorczy- przekłuwanie, wrażenia, problemy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-12-08, 22:04   #1708
miss venflon
Zakorzenienie

Dot.: Kolczyk w języku- wątek zbiorczy- przekłuwanie, wrażenia, problemy

Cytat:
Napisane przez nastoletnia Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ja się nie zdecyduję na kolczyka w języku, bo się boję i aż tak bardzo mnie to "nie kręci". Mam jednak pytanie, bo widzę, że jesteście w tym temacie obeznane Przebiłam sobie uszy dwa miesiące temu i nadal mi się to nie zagoiło, szczególnie jedna dziuirka. Przemywałam najpierw solą fizjologiczną teraz wodą utlenioną bo tak kosmetyczka poleciła (wodę utlenioną). Myślę, że mam uczulenie na nikiel, bo kiedyś miałam przebijane uszy i przy włożeniu kolczyków innych po kilku dniach się paprało. Tak więc, gdzie i w jakich cenach mogę dostać kolczyki bez niklu? Chociaż same bigle (co by mi bardzo pasowało).
Pisałam na innym forum, ale nie otrzymałam konkretnej odpowiedzi. Jeżeli bardzo zboczyłam z tematu to przepraszam.
nie ma bigli bez niklu-a papra się bo było pewnie robione pistoletem-a kolczyki zakładane przy strzale zawierają nikiel-jeśli alergia to w rachube wchodzi tylko tytan- do kupienia w profesjonalnym sklepie z bizuterią do bodypiercingu( np. wildcat, cybertattoo)
moja rada-wymienić na tytan-zastosowac Octanisept