Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie czerwcowe cz. 6
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-05-07, 08:11   #526
__Veronique
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6

Hej jaką ja miałam dzisiaj piękną noc! Przespałam całą! Nawet na siku nie wstałam ani razu ani Róża się nie przebudziła.

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Ja zrobiłam dzisiaj jedno ciasto, jutro robię drugie (oba przepisy wizażowe ), byliśmy też na zakupach, obiad ogarnęłam na szybko z gotowymi ziemniaczkami z biedry Resztę dnia przesiedziałam w ogródku i korzystałam z pięknej pogody....
I też mi stopy i dłonie spuchły. Jednak jak jest trochę cieplej to zaraz organizm się buntuje. Współczuję wrześniówkom- one biedne cały III trymest będą się męczyć z upałami...
Dwa lata temu rodziłam w październiku, zaczęłam puchnąć już w maju... to był koszmar...

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Hej, Dziewczynki

Ja już po wizycie, spędziłam dzisiaj w Ginemedica 2 godziny. Wizyta trwała długo, a potem miałam KTG.
Mała nie chciała współpracować, uciekała, potem zasnęła i dopiero po jakimś czasie się obudziła. Na szczęście, nie mam żadnych skurczów.

Za to szyjka jest już bardzo krótka- ma 1,7cm i mam rozwarcie na 1 cm. Więc w niedzielę jadę do mojego gina do szpitala, bo ma dyżur. I jeżeli będzie dalej się skracać, to być może zostawi mnie już w szpitalu, a tego bym nie chciała. Zalecił oszczędny tryb życia, podwoił mi Luteinę, mam brać magnez.

Pobrał mi tez wymaz na GBS.

Poza tym, wszystko z malutką OK.
Mała waży 2200g, ułożyła się w literkę C, bo głowę ma nisko, co prawda, ale tak jakby w moim prawym boku, nogi wzdłuż pępka i zakręcone do góry, masakra jakaś, a pierwsze, co ukazało się na monitorze, kiedy robił USG, to jej bujna czupryna na co doktor krzyknął: "Łoł, ale ma już długie włosy"
No następna Kochana, leżymy, pachniemy i zaciskamy nogi wszystko będzie dobrze

A tak w ogóle to widzę, że bardzo do serca wzięłaś sobie nasz zakład

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Miqesi to teraz leżysz i pachniesz. A ja razem z Tobą bo spać po nocach nie mogę jak dużo na nogach jestem.

Ja druga. Jedziemy na wies. Pogoda ladna. Oby tylko podróż bez rzygów była
Miłej wizyty

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Witam się i ja, jestem w szoku, wlasnie przed chwilą dostałam wiadomość, że moja koleżanka z bliźniakami urodziła. Wczoraj o 21 miała wizytę, jeszcze wszystko było ok /ale lekarz od jakiegoś czasu mówił, że to w każdej chwili/, koło 23 napisała mi, że chyba wody jej się sączą i cisza, pomyślałam, że to może nacisk na pęcherz i siuśki, a przed chwilą mi pisze, że urodziła. Była 10 dni do przodu ode mnie, czyli ok 34 plus 2 dni. Martwię się o nią, bo nic więcej nie napisała :-(
Wszystko na pewno jest ok, tylko koleżanka po porodzie zmęczona gratulacje ciociu!

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
No coś Ty! Ja jak muszę w nocy wstać na siku to idę jak zombie i staram się nawet świateł nie zapalać żeby się nie rozbudzić
Tak samo robię, idę na śpiocha. Raz jak wracałam to się troszeczkę zagalopowałam, bo minęłam pokój i pierdykłam się głową w drzwi wyjściowe dobrze, że szyba nie poszła hahahahaa

No one's gonna take my soul away.

Edytowane przez __Veronique
Czas edycji: 2016-05-07 o 08:14
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora