Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie czerwcowe cz. 6
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-05-07, 18:31   #595
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Zbadali mnie w końcu: przepływy dobre, waga jednej od 2.000 do 2.100, druga od 1.600 do 1.900, ale lekarz mówił, że ta różnica to może być błąd pomiaru, więc mam się nie przejmować. Mam się nastawić na cc ze względu na jedną kosmówkę w tyg. 37 jeśli dotrwam.
.
Ładna waga maluszków. Oby dziewczyny grzecznie siedziały do tego 37 tc.
Z tego co wiem są szpitale gdzie TŻ może być przy cesarce, u mn ie w szpitalu też niestety nie ma tej opcji i też chcemy młodego kangurować przez TŻ

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Dziękuję za kciuki okuliatycznie nie mam przeciwwskazań do sn mimo wysokiej krotkowzrocznosci. Nie dał mi zaświadczenia. Bo powiedział, że lekarz prowadzący wydrukuje to sobie a systemu.
Dziwne.. Zapytam jeszcze w poniedziałek.

Z cialami ketonowymi mam powtórzyć badania i krew i mocz, a jak bym się źle czuła kierunek IP.

Idę spać, bo na oczy nie widzę. Jutro pierwsza impreza urodzinowa córki.. najspokojniejsza. Bo z rodzinką.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Wszystkiego najlepszego dla córy. Oby wyniki się poprawiły

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Kruche z rabarbarem, zapraszam poki cieple
Jadłabym
Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Hej, Dziewczynki
Ja już po wizycie, spędziłam dzisiaj w Ginemedica 2 godziny. Wizyta trwała długo, a potem miałam KTG.
Mała nie chciała współpracować, uciekała, potem zasnęła i dopiero po jakimś czasie się obudziła. Na szczęście, nie mam żadnych skurczów.
Za to szyjka jest już bardzo krótka- ma 1,7cm i mam rozwarcie na 1 cm. Więc w niedzielę jadę do mojego gina do szpitala, bo ma dyżur. I jeżeli będzie dalej się skracać, to być może zostawi mnie już w szpitalu, a tego bym nie chciała. Zalecił oszczędny tryb życia, podwoił mi Luteinę, mam brać magnez.
Pobrał mi tez wymaz na GBS.
Poza tym, wszystko z malutką OK.
Mała waży 2200g, ułożyła się w literkę C, bo głowę ma nisko, co prawda, ale tak jakby w moim prawym boku, nogi wzdłuż pępka i zakręcone do góry, masakra jakaś, a pierwsze, co ukazało się na monitorze, kiedy robił USG, to jej bujna czupryna na co doktor krzyknął: "Łoł, ale ma już długie włosy! "
Nie znam się, ale jeśli dziewczyny piszą żeby z tym rozwarciem nie przejmować to się nie przejmuj. I już nie mogę doczekać się zdjęć twojej Izki zaraz po porodzie Liczę na warkocze.

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Pierwsza!!!

---------- Dopisano o 05:19 ---------- Poprzedni post napisano o 05:11 ----------

Witam się w sobotni poranek Leżę w łóżeczku,mąż jeszcze sobie śpi,ale jedzie na delegację na 2 dni teraz:-/ i przypomniał sobie wczoraj,że ma dentystę i nie może iść więc idę za niego,heh.
Wczoraj z mojego lenistwa pojechałam do sklepu i kupiłam pierogi mrożone z jagodami i truskawkami. Mówię Wam,jakie to było dobre!!! I ciasto jeszcze zrobiłam, ale średnio wyszło. Najciekawsze,że motorek w pupci mi się włączył dopiero po zjedzeniu Świderka Czy Wy też ciągle jecie słodycze? Bo ja wczoraj na serio cały dzień:-/
Aaa,znów zmieniłam wzokowa koncepcję,teraz myślę nad roan bass,bo w tym bebetto Luca często się stelaż łamie:-/
Nooo,to miłego weekendu życzę Dziewczyny, bez bólów i nerwów:-*
Tak cały czas bym jadła kocham słodycze i tylko zasieki i płot pod napięciem mógłby mnie przed spożywaniem powstrzymać

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Witam się i ja, jestem w szoku, wlasnie przed chwilą dostałam wiadomość, że moja koleżanka z bliźniakami urodziła. Wczoraj o 21 miała wizytę, jeszcze wszystko było ok /ale lekarz od jakiegoś czasu mówił, że to w każdej chwili/, koło 23 napisała mi, że chyba wody jej się sączą i cisza, pomyślałam, że to może nacisk na pęcherz i siuśki, a przed chwilą mi pisze, że urodziła. Była 10 dni do przodu ode mnie, czyli ok 34 plus 2 dni. Martwię się o nią, bo nic więcej nie napisała :-(
Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Ja przedtem miałam łazienkę też przy sypialni, a teraz muszę po schodach zejść, dzisiaj od 24 do 8 byłam 5x.

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Koleżanka się odezwała, wody jej zaczęły odchodzić koło 23, a o 1 miała cc, dziewczynki zdrowe 1980 i 2150, w inkubatorkach siedzą, rodziła w tym szpitalu, co ja mam zamiar. Kamień spadł mi z serca. I postanowiłam, że zwalniam tempo.

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Dodam jeszcze, że ta moja koleżanka ma jutro komunię córki.
Dobrze, że z dziewczynkami wszystko ok. Szkoda starszej, że mamy przy niej nie będzie. Motylku Ty się nie stresuj - do 37 tc masz wytrzymać
Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Dziewczynki cos szybko działajacego na zaparcia pomocy
Spróbuj suszonych śliwek lub moreli - mi pomagało. Możesz też próbować pić LaxiMama czy jakoś tak. Ja piłam w drugim trymestrze i pomogło
Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Lipcówki czytają i się przerażają.
Pozdrawiamy
Lipcówki trzymajcie się, bo już niebawem wasza kolej

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Dobrze, że się uspokoiłaś i wszystko jest dobrze co do cukrownia to chyba się skuszę jak dojdę po porodzie do siebie. Kiedyś nogi robiłam pastą cukrową i efekt bardzo mi się podobał. Potem przeszłam na wosk z wygody, ale bożene chętnie bym machnęła pasta cukrową. A mogę zapytać ile płaciłaś?
90 zł w gabinecie pod Krakowem