Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Termoloki - wątek zbiorczy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-12-11, 12:07   #77
Lunyxa
Raczkowanie

Dot.: termoloki??

Kupiłam sobie termoloki firmy Balance, takie jak tu: http://www.allegro.pl/item281221934_...15zl_hit_.html
i jestem średnio zadowolona. Na plus przemawiała cena, welurowa powłoczka, duża ilość wałków i mała średnica najmniejszego (2cm) i myślałam że będę mogła zrobić sobie nimi małe loczki o średnicy ok 2cm jak papilotami, ale nic z tego.

Po pierwsze długo się nagrzewają, 10 min, ale to da się przeżyć. Stygną na głowie ok. 20 minut. Jednak loki nie wychodzą takie jak oczekiwałam i do tego się nie trzymają :\ Mam włosy długie do połowy pleców, cienkie i proste jak druty, a do tego niepodatne na kręcenie i tu jest chyba pies pogrzebany - nakręcam włosy od końcówek i one najbardziej mają styczność z ciepłem wałka, a im bliżej skóry tym włos ma mniejszy kontakt z wałkiem, bo nachodzi na nakręconą partię włosów, więc efekt jest taki że loki mam od połowy, a przy czubku włosy są proste. Używałam tych wałków dopiero 3 razy, dwa razy użyłam mniejszych a raz tych o największej średnicy. Większe wcale nie dodały włosom objętości, jak to by wynikało z ich przeznaczenia, robią raczej delikatne fale. Mimo wszystko włosy wyglądają bardzo ładnie zaraz po nakręceniu - są gładkie a loczki bardzo wdzięczne, tyle że po paru godzinach po lokach zostaje tylko wspomnienie, nie pomógł nawet lakier Loreala Infinium wersja najmocniejsza 4.

Chyba muszę brać mniejsze partie włosów i zużyć wszystkie 24 wałki, po to aby włosy na całej długości stykały się z wałkiem, wtedy może się lepiej zakręcą. Ale co zrobić, żeby je lepiej utrwalić, to nie mam pojęcia. Piwo?

Ogólnie loki nie trzymają mi się dobrze na włosach, ale np. po papilotach mam mocno skręcone włosy i trochę trwa ich prostowanie, proste mam dopiero pod koniec dnia, nie po paru godzinach :\

Może to wina złej jakości wałków (choć wyglądają porządnie i nie wiem w czym mógłby być lepszy np. Babyliss). A może to po prostu ta pogoda i wilgoć...

Kto wie, może osoba z krótszymi i bardziej podatnymi włosami byłaby zadowolona. Bardziej.

Musiałam napisać taki długi post, bo jak ja szukałam informacji o termolokach nie za wiele znalazłam i tym oto może ułatwię komuś życie
Lunyxa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując