2005-08-14, 23:29
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: proste i białe ząbki
Cytat:
Napisane przez emili
pracuję w gabinecie ortodontycznym, jeżeli chodzi o ząbki to sposobów jest teraz duzo! aparaty stałe sa w stanie zdzialać cuda. sama nosilam, jeżeli nie masz poważnej wady zgryzu to nie musisz nosić aparatu 2 lata. aparat z metalowych zamków to koszt ok.1500zl, aparaty przeźroczyste to koszt 2000zl i wiecej, zależy z czego zrobione sa zamki przyklejane na zeby.Jeżeli chodzi o aparaty naklejane od wewnetrzej strony są bardzo drogie, leczenie jest bardziej skomplikowane i moim zdaniem są mniej komfortowe, pewnie utrudniają wymowę i po prostu przeszkadzają( ale to tylko moje zdanie), malo gabinetów stosuje tą metodę. Jeżeli chodzi o program Chcę Być Piękna, to wszystkim wykonują tam tzw. licówki tzn. szlifuje się powierznie zęba i nakleja na nią idealnie dopasowaną "nakladkę" porcelanową, koszt jednej licówki 700zl i więcej(zależy gdzie).
Po każdym aparacie stałym należy nosić tzw.aparat retencyjny , jest on zakładany tylko na noc i podobny jest do aparatu ruchomego, można również nakleić na stałe aparat retencyjny od wew. strony jest to specjalny cienki łuk. Można rozłożyć apart na raty i spłacać w dowolnej ilości rat. Naprawde warto!Powodzenia! 
|
drogo macie.. ja placilam za porcelanowy 1200 zl
|
|
|