Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Guzek na piersi - wątek zbiorczy!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-12-11, 18:59   #862
miamiamia
Przyczajenie

Dot.: Guzek na piersi

Cytat:
Napisane przez *Niki* Pokaż wiadomość
wiesz, moze to głupie co teraz napiszę, ale tak sobie czasem myślę.... Ci ludzie którzy jechali na pielgrzymkę do La Salette, modlili się i nawet w chwili wypadku śpiewali pieśni religijne, a mimo to zginęli pod Grenoble . To samo Ci młodzi "przyszli" maturzyści, którzy jechali na pielgrzymkę do Częstochowy pomodlić się za szczęśliwe zdanie matury .

Ludzie się modlą, jadą w dobrej wierze i mimo to giną tak straszliwie. To jest sprawiedliwe??

Czasem mnie ograniają takie wredne, głupie myśli, że jak będę sie tak modlić to też mnie Bóg zabierze do siebie...

jestem katoliczką więc nie powinnam tak myśleć, ale te myśli same przychodzą
Wiem, że i takie mysli czasem przychodzą, ale my, będąc tylko ludźmi nigdy tego nie zrozumiemy. Nie zawsze dostajemy to, co my byśmy chcieli, ale nigdy Pan Bóg nie zrobi nam krzywdy. Wiem, że w obliczu śmierci czy naprawdę poważnego zagrożenia to wszystko wydaje się tylko łatwymi do wypowiedzenia słowami. Ale może właśnie dlatego, ze my nigdy nie zrozumiemy o co w tym chodzi i sami jesteśmy za słabi by cokolwiek przejść - musimy polegać na Kimś, kto ma siłe nam pomóc. Cokolwiek się wydarzy.