2016-05-09, 21:01
|
|
Raczkowanie
|
Relacja na odległość i kwestia wierności
Dobry wieczór 
Mam 20 lat i jakiś czas temu rozstałam się z chłopakiem (ale nie o tym mój post ). Od razu po rozstaniu zaczęłam spotykać się z innym facetem (K). Rozstanie bardzo przeżyłam, więc nie byłam gotowa na randkowanie, o czym uprzedziłam K.
K poznałam na czacie, jeszcze będąc w związku, ale o tym też wiedział i wiedział, że nie jestem w tym związku szczęśliwa. Mój były też nie był i miał więcej odwagi niż ja, więc zakończył nasze wspólne męczenie się.
Rozstanie mimo wszystko bardzo przeżyłam, ale od razu zaczęłam bardzo intensywnie spotykać się z K. On też wcześniej przeżył zawód miłosny. Oboje doszliśmy do wniosku, że wejdziemy w układ ff, czyli nie był to sam seks, ale też spędzanie wspólnie czasu na mieście itp. Zachowywaliśmy się jak para, bardzo dużo wsparcia sobie dawaliśmy. Oboje zaczynaliśmy coś czuć do siebie, ale blokowaliśmy te uczucia, bo zbliżał się jego kilkumiesięczny wyjazd za granicę.
Jakoś tydzień przed jego wyjazdem wyznaliśmy sobie, że jednak coś do siebie czujemy. Było nam smutno, że wyjazd przerwie nam znajomość, trwającą około 3 miesięcy. Nie zdecydowaliśmy się więc na związek na odległość, oboje mieliśmy za sobą przykre doświadczenia w tym temacie.
Nie ma go już miesiąc. I był to dobry miesiąc. Dużo rozmów, dużo bliskości, tym razem psychicznej.
Jednak ostatnio pojawił się problem. On oczekuje nagle ode mnie pełnej wierności, nie dając mi gwarancji, że będziemy razem po jego powrocie, zresztą on sam nie wie, czy to będzie chwilowy powrót, czy na stałe. Powiedziałam mu, że nie mogę mu obiecać, że będę żyła w celibacie, nie mając nawet chłopaka. Obraził się, ograniczył ze mną kontakt.
Mam wysokie libido, jestem młoda, jestem sama po długim związku i chcę z tego korzystać. Z drugiej strony bardzo mi na nim zależy i gdyby dał mi poczucie bezpieczeństwa i powiedział, że jest mój i kiedy wróci to będziemy razem to byłabym gotowa zaczekać i odrzucać każdego faceta.
I tutaj pojawia się moje pytanie, co mam zrobić?
|
|
|