Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Miłość?
Wątek: Miłość?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-05-13, 15:16   #5
201803290936
Konto usunięte

Dot.: Miłość?

Cytat:
Napisane przez Monisia5899 Pokaż wiadomość
Od dłuższego czasu męczy mnie pewien problem, a mianowicie - nie wiem czy kocham mojego chłopaka. Jest świetny, troskliwy, kochany i dba o mnie jak o najdroższą porcelanę, ale nie wiem czy go kocham. Jesteśmy razem od paru tygodni, przed nim miałam wielu chłopaków i w żadnym nie byłam zakochana ( co wyszło mi na dobre). Ostatnio pomyślałam, że przez moje nieudane związki teraz boję się zakochać. Sama już nie wiem, nie chce krzywdzić chłopaka i mówić mu, że nie wiem co czuję, ale też nie chce go okłamać.
Kiedy go widzę to uśmiecham się od ucha do ucha, pilnuję się żeby nie zrobić z siebie kretynki przy nim czy przy jego rodzicach, znajomych... Staram się przy nim wypaść jak najlepiej. Ale czy to już miłość? I czy w ogóle nastolatki mogą prawdziwie kochać?
A czemu miałabyś go kochać po zaledwie paru tygodniach? Kto Ci powiedział, że tak ma być? Zauroczenie przychodzi na ogół szybko, i jesteś nim zauroczona. Natomiast miłość to coś innego, trwałego. Nie przychodzi od razu, tylko na podstawie tego co się razem przeżyło, wychodziło, wygadało itd.

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:
Napisane przez raita Pokaż wiadomość
Nie wierz we wszystkie bajki o wielkiej milości to łatwiej będzie Ci zaakceptować tą, która wystepuje w normalnym życiu.
Wielka miłość być powinna, jeżeli ludzie mają ze sobą być, natomiast nie musi przychodzić w ciągu 5 minut od poznania się.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując