Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Lustrzanka do 4500 zł - zdjęcia na Instagram
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-05-15, 18:52   #2
magrad
Rozeznanie

Dot.: Lustrzanka do 4500 zł - zdjęcia na Instagram

Cytat:
Napisane przez _malayka Pokaż wiadomość
Witajcie,
potrzebuję rady - chodzi o zakup lustrzanki, która będzie wykorzystywana w firmie do prowadzenia kilku(a może kilkunastu) kont na Instagramie.

Zdjęcia będę robić ja, nie mam doświadczenia z lustrzankami - będę się tego uczyć; dotychczas zdjęcia instagramowe wykonywałam telefonem (ale o dobrym aparacie).

Zależy mi na tym, żeby body z obiektywem nie kosztowało łącznie więcej niż ok. 4500 brutto.

Celem są oczywiście ładne zdjęcia - wyraźne, czyste, jasne (choć tu może popełniam błąd w myśleniu i takie zdjęcie otrzymam po prostu je prześwietlając lub później obrabiając albo nakładając odpowiednie filtry).

Aparat powinien robić (gdy już się tego nauczę zdjęcia wysokiej jakości, ale jednocześnie jego obsługa nie powinna być zbyt skomplikowana.

Czy istnieje uniwersalny model, który mogłybyście polecić, mając na uwadze wszystkie powyższe kwestie?

Będę niezmiernie wdzięczna za wszelką pomoc
To Ci się chyba nie spodoba...
Jakakolwiek lustrzanka, do tego dobrej klasy obiektywy odpowiednie do rodzaju zdjęć, jakie masz robić, plus dużo własnej pracy, najlepiej na kursach (można znaleźć dobre) lub w szkole foto (gorszy pomysł, szkoły zaoczne są bardziej nastawione na "zdawalność" niż nauczenie czegoś, choć to zależy od wykładowców).
magrad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując