Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jak przygotować psa lub kota na pojawienie się w domu dziecka? - WĄTEK ZBIORCZY
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-08-16, 08:01   #6
sylwi_2005
Raczkowanie

GG do sylwi_2005
Dot.: dzidziuś a piesek

Svenja. moj pies jest wychowany dobrze- nie ma mowy o wchodzeniu na kanape czy rzucaniu mu resztek jedzenia i dodatkowo jest w trakcie szkolenia jak już pisałam.Każdy pies traktuje domowników jak swoje stado bez względu na rase. Tym czym dla ludzi jest rodzina tym dla psa jest stado. wiec tu mnie troszke zle zrozumiałaś.on wie ze nie jest przywodca jek rowniez wie ze w hierarchi jest najnizej a to jest najważniejsze.
A co do tych przypadków pogryzien przez amstaffy to oczywiście jak zwykle prasa poda ze pies pogryzł ale wyjaśnień dlaczego to zrobił już nie złożą. i dlatego potem tworzy sie złudne wyobrażenie. Pies nigdy nie atakuje bez powodu-chyba,ze jest chory.
Poświecam mu swoją uwagę bo uważam że trzeba tak robić bo tylko w ten sposób mogę go czegoś uczyć. Przecież pies pozostawiony sam sobie może nabrać złych nawyków.

Momo a co do pytania kto jest dla mnie ważniejsz czy pies czy dziecko to myśle że nie ulega to wątpliwości i jest oczywiste!

Pies jest równiez istotą czującą i nie zamierzam wyrzucić go jak popsutej zabawki.

Edytowane przez sylwi_2005
Czas edycji: 2005-08-16 o 08:33
sylwi_2005 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując