|
Raczkowanie
Przekupka: 3 pkt / 100% pozyt.
|
BIŻUTERIA i nie tylko - WYMIANA Z ISI (maj 2016)
NIEAKTUALNE
Proszę uważnie przejrzeć posty na pierwszej stronie - przedmioty są porozrzucane niekoniecznie w postach jeden pod drugim.
Aktualnie jest 47 pozycji 
Witam w moim wątku 
Jest to mój debiut na wizażowym Targowisku. Przeczytałam dokładnie regulamin i zasady, jednak wcześniej rzadko bywałam na Targowisku, dlatego może mi się zdarzyć jakaś wpadka - jeśli zrobię coś wbrew ogólnie przyjętym tu zwyczajom, proszę mnie o tym poinformować, a na pewno to poprawię 
Kilka zasad wymian ze mną:
1. Wszystkie rzeczy dokładnie opisuję, jestem chętna do podawania dodatkowych informacji na ich temat, wymiarów, zrobienia dodatkowych zdjęć na życzenie itp. i możliwe, że tego samego będę oczekiwać w zamian. Wymieniam się tylko na to, co naprawdę jest mi potrzebne, dlatego potrzebuję upewnić się, czy dana rzecz naprawdę spełni moje oczekiwania.
2. Wymiana musi mi się opłacać. Jeśli w moim odczuciu koszt wysyłki przekracza korzyści odniesione z wymiany, to nie ma ona dla mnie sensu, dlatego możliwe, że na jakimś etapie zrezygnuję (jednak na pewno o tym szczerze poinformuję).
3. Nie wymieniam się z osobami, które w przeszłości po rozpoczęciu na forum rozmowy na temat możliwości wymiany mnie zignorowały. Takie osoby tracą moje zaufanie (obawiam się, że na jakimś etapie uzgodnionej już wymiany również mogą "zniknąć" i nie odzywać się). Osobiście odpowiadam na każdą wiadomość i liczę na to, że strona z którą się wymieniam będzie postępować tak samo (zwłaszcza jeśli sama rozpoczęła rozmowę o wymianie).
4. Jeśli interesuje Cię wymiana ze mną i napiszesz o tym w moim wątku - odpowiem w Twoim wątku. Ty możesz odpisywać mi gdzie wolisz - nie przykładam do tego większej wagi.
5. Staram się minimalizować koszty wysyłki, więc przedmioty wysyłam w kopertach oraz pudełkach z tzw. "odzysku" (choć darmowe, często są bezpieczniejsze niż koperty bąbelkowe kupowane na poczcie). Zdecydowanie preferuję wysyłkę ekonomiczną (ale jeśli komuś się spieszy, jak najbardziej możemy uzgodnić priorytet).
6.Nie mam oporów aby wysłać przedmiot(y) pierwsza, ale osoba, której wysyłam jako pierwsza musi mieć nieposzlakowaną opinię na Targowisku.
Najchętniej wymienię się na:
DO WŁOSÓW:
- szczotka Tangle Teezer w wersji kompaktowej (nowa lub bez śladów użytkowania),
- odżywki w spray'u ułatwiające rozczesywanie (najchętniej Gliss Kur),
- mydła do włosów, łagodne szampony do włosów (np. dziecięce), szampony do włosów wypadających, przetłuszczających się, skóry łojotokowej.
DO PAZNOKCI:
- nowe lakiery do paznokci: czerwone, bordowe, fuksjowe,
- bezbarwne lakiery - bazy pod kolorowy lakier oraz lakiery "top coat",
- zmywacze do paznokci bez acetonu.
DO STÓP:
- dezodoranty do stóp,
- kosmetyki i akcesoria do pielęgnacji (peelingi, tarki itp.).
DO DEPILACJI:
- żele do golenia,
- zapasowe nożyki pasujące do golarki Wilkinson Quattro for Women Bikini.
KOSMETYKI PIELĘGNACYJNE:
- mleczka do demakijażu.
- balsamy do ciała.
KOSMETYKI KOLOROWE:
- pudry w kamieniu o odcieniu naturalnym,
- kremy BB.
UBRANIA I DODATKI:
- ubrania w rozmiarze M (38) - w zależności od tego, co wpadnie mi w oko,
- stylowe buty do biegania w rozmiarze 37 (nowe lub w nienagannym stanie),
- biżuteria - zależnie od tego co wpadnie mi w oko i co będzie pasować do posiadanych przeze mnie ubrań,
- ozdobne opaski dobrze trzymające się włosów (z ząbkami).
INNE:
- różne akcesoria/przyrządy do ćwiczeń,
- pasty wybielające do zębów dobrze usuwające osady (np. dla palaczy).
- nawilżające krople do oczu (tzw. "sztuczne łzy"),
- suplementy diety: żelazo, Omega 3,
- herbaty (czerwone Pu-erh, zielone i inne),
- pościel bawełniana (nowa lub w nienagannym stanie).
Jeśli nie masz nic z mojej listy, to i tak nie szkodzi się odezwać - być może zainteresuje mnie coś, czego zapomniałam ująć na liście
Edytowane przez Isi
Czas edycji: 2016-07-03 o 21:32
Powód: dopiski
|