Dot.: Rozczarowanie pracą? Co zrobić?
[1=578537b29e2e39e1d6e3dc9 dfc9821e485b809af_62f97e7 3ceb2a;60639711]Odkąd kolega powiedział mi, że przez ponad rok czasu był na DARMOWYCH praktykach, już nic mnie chyba nie zdziwi.
Szkoda, że pracodawcy tak podle wykorzystują ludzi. Moje trochę nawet liczne doświadczenia pokazują, że od obietnic pracodawcy (że "już za miesiąc staż, za trzy miesiące umowa zlecenie, potem jeśli się Pani sprawdzi, to praca") do ich realizacji dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuuuuga, nie kończąca się droga.
Nie rozumiem, jak można mieć czelność wypróbowywać człowieka przez miesiąc na stanowisku sprzątaczki, jeśli potem chce mu się zaproponować zupełnie inne zajęcie. Ale nie wykluczam, że nawet na coś takiego bym się zgodziła, gdyby mi zależało.[/QUOTE]
I tacy ludzie właśnie psują rynek pracy, bo jakby nie godzili się na darmową pracę/pracę za 5zł/h to nie byłoby w ogóle takich ofert.
Jeśli chodzi o ten staż, to autorko dopiero kończysz studia i masz czas na znalezienie czegoś lepszego. Nie łap się kurczowo pierwszej lepszej opcji, tym bardziej że już na początku Cię oszukali.
|