Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ślub kościelny a ślub cywilny
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-12-17, 23:36   #3
lain
Zakorzenienie

Dot.: Ślub kościelny a ślub cywilny

a ja powiem tak: jestem agnostyczka i religia ogolnie mi zwisa, za to jestem w zwiazku z czlowiekiem, ktory jest wierzacy. jestem w stanie zrobic dla niego wiele.
i pewno wezme ten slub koscielny po to zeby mu sprawic radosc, bo wiem, ze to dla niego wazne, a mi zadna krzywda sie nie stanie (tak jak czasami skocze z nim do kosciola, choc nie ma to dla mnie zadnego glebszego znaczenia - siedze, slucham i tyle) a to czy przysiegam przed jego Bogiem, ksiedzem czy urzednikiem nie robi mi zadnej roznicy, bo przede wszystkim przysiegamy sobie przed rodzina i znajomymi.
on pewno sie poswieci w kwestii wychowania dzieci i beda mogly wybrac co im odpowiada bez przymuszen.
kompromisy... nie moge tupnac noga i powiedziec, ze bedzie tak jak ja chce, nie liczac sie z jego zdaniem. bo to by bylo nie fair. tak samo on sie liczy z moim zdaniem w wielu kwestiach, choc sam ma zupelnie inne...

aha smiesza mnie bardzo wypowiedzi typu 'biala kieca i dwa golebie'... biala kiece i dwa golebie to rownie dobrze mozna miec na slubie cywilnym odprawionym niekoniecznie w USC, ale np. w ogrodzie. czasem nawet piekniej niz w kosciele przypominajacym supermarket...
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując