2016-05-20, 05:30
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Potrzebne spojrzenie kobiet na sprawę - związek z dziewczyną z rodziny alkoholi
Cytat:
Napisane przez Barbarella05
A ja xfridy nie rozumiem.
Krzywdzące jest w mojej ocenie to,że wypowiadacie się ogólnie o DDA,jakby to byli ludzie z trądem.
Też jestem DDA, jestem na terapii bo sama chciałam.
Nie powielam wzorców moich rodziców,ni cholery.
To co opisała xfrida z tymi zachowaniami - takie zachowania występują również u normalnych rodzin,gdzie nie było problemu alkoholowego.
Olcia napisała ze nie weszła by w związek z DDA ("nawet podczas terapii czy czym tam" -przykry jest taki pogardliwy stosunek do czyjejś pracy, pokazuje brak empatii), z osobą paląca, z ojcem w więzieniu czy osobą otyla.
Sorry,w mojej ocenie jest to płytkie zachowanie.
Dlaczego?
Osoba DDA idzie na terapię,robi coś dla siebie i jest wartościowa osoba,jak każdy.
Ojciec w więzieniu- czemu syn/córka ma zostać skreślony bo ojciec jest/był w więzieniu?
Nawet jeśli jest to wartościowa osoba, chemia i wszystko inne jest cacy,to nie,bo ojciec siedzi/siedział?
Osoba ruda- bez komentarza.
Osoba gruba- a jak schudnie to tez ble,bo była kiedyś gruba?
Ten wątek pokazuje jak ludzie odsuwaja i osadzaja ludzi,bez nawet próby zrozumienia oraz refleksji nad czyjąś przeszłością.
Jako DDA powinnam tylko wziąć krzesło i się powiesić,bo byłam w rodzinie alkoholowej i powinnam zapłacić za błędy rodziców.
O,albo wyjade na pustynię, zostanę pustelnikiem może tam błędy rodziców i przeszłość, nie będą mnie prześladowac.
|
Ci do ostatniego to zrozum ze nie chodzi o ciebi3, nie rob z siebie ofaory tylko przeczytaj ze zrozumieniem-nie kazdy ma chec wiazac sie z kims kto ma przykre w rodzinie historie. Dlatego ze wiekszosc ludzi chcac nie chcac kontaktuje sie z rodzina
wiadomoze ze podejscie takie jest plytkie ALE ulatwia zycie.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
|
|
|