Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ciacho na nosie
Wątek: Ciacho na nosie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-05-21, 09:54   #1
annkar93
Raczkowanie

Ciacho na nosie

Witajcie. Borykam się z pewnym problemem. Laikiem w makijażu nie jestem, staram się brnąć w ten temat głębiej, aby w przyszłości pracować w zawodzie wizażysty. Chociaż temat nie jest mi obcy, pojawił się pewien problem. Po skończeniu makijażu twarzy praktycznie od razu tworzy mi się na nosie efekt "ciacha" - tak, jakbym mokry podkład od razu obsypała toną pudru i to wszystko by się ze sobą wymieszało, dając efekt ciastoliny. Nie wiem czy jest sens podawać markę podkładu czy pudru, gdyż z różnymi produktami dzieje mi się to samo. Próbowałam wielu rzeczy. Baza pod makijaż, baza pod cienie, krem nawilżający, balsam po goleniu, "czysta" skóra". Tak samo, jak i w kwestii aplikacji kosmetyków kolorowych. Wklepywanie, mazianie podkładem, gruntowanie pudrem sypkim, omiatanie delikatnie nosa "resztkami" pudru, które zostały na pędzli po przypudrowaniu całej twarzy, wklepywanie pudru (u mnie się w ogóle nie sprawdza). Mam wrażenie, że próbowałam już wszystkiego. Żeby jeszcze bardziej skomplikować sytuację - nigdzie indziej mi się takie rzeczy nie dzieją. Skóra pod oczami cacy. Czoło, broda, obszar pod nosem nietknięte, tak więc "klątwa strefy T" chyba odpada? Sama już nie wiem co mam robić, żeby było w porządku.