|
Dot.: Program 500+ plus offtop ;)
Napisane przez Mijanou
" A to inna sytuacja. Jeśli dziecko trafi do rodziny zastępczej ma szansę poznać inne wzorce.
Niestety, czy to się komuś podoba, czy nie (mi też się nie podoba)- biedę i patologię się w większości przypadków "dziedziczy" poprzez powielanie złych wzorców. Oczywiście nie neguję, że można się wyrwać z kręgu biedy i patologii ale rzadko się to zdarza. Dlatego właśnie rodzina zastępcza jest dobrym rozwiązaniem i szansą na normalność dla takich dzieci. "
Znam wiele osób, z tych rzekomych patologii, którzy dziś są porządnymi ludźmi. Oczywiście jakas tam część pewnie powieli schemat ale nie żyjmy stereotypami. Jest bardzo dużo przypadków gdzie te dzieci wyszły na ludzi.
---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------
Cytat:
Napisane przez Onnaa88
" No widzisz nie znam takich,no ale też tak pewnie jest w mniejszej ilości.
Jak pracują po 300 godzin to na tą kawalerkę ich stać "
Ja osobiście pracowałam firmie gdzie pracowało około 200 Ukraińców. Mieli wynajęty dla siebie caly stary zajazd, jakby motel za który płaciła firma. Obiady i dojazd do pracy równiez opłacała firma. Zakład ten miał 2 zmiany, oni przyjezdzali na rano i błagali żeby mogli zostac na nadgodzinach do 23 (czyli 2 zmiany). Oni o to normalnie błagali, wiem o czym mówie bo byłam tam brygadzistką.
Drugi przykład niedaleko mnie jest strefa a na niej kilka zakładów min. Electrolux. Również przyjezdzaja tu Ukraińcy, którym firma wynajmuje i opłaca miejsce zamieszkania.
Edytowane przez dorris23
Czas edycji: 2016-05-23 o 12:54
|