2007-12-21, 13:46
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Książka, do której wracam...
Cytat:
Napisane przez mav
prosze sie nie smiac ekhm 
ja zawsze wracam do Ani z zielonego wzgorza, nie mam pojecia czemu jakis sentyment mi zostal do tej podstawowkowej lektury....
|
Cała seria o Ani, zwłaszcza Wymarzony Dom i Rilla - raz w roku muszę do nich zajrzeć, za każdym razem poznaje je na nowo. Mogę śmiało powiedzieć, ze książki te wpłynęły na to, jaka jestem 
Cytat:
Napisane przez Germini
Najczęściej wracam do "Przeminęło z wiatrem" oraz całej serii o Ani Shirley 
Poza tym do "Małego Księcia", "Opowieści dla przyjaciela" Poświatowskiej oraz tomiszcza z wszystkimi jej wierszami. No i do "Fali" Virginii Woolf oraz "Hotelu New Hampshire" Irvinga.
Od czasu do czasu też do "Zaburzeń z pogranicza" Goldstein oraz "Lęku" Kępińskiego 
Wiem też, że na pewno będę wracać do Pratchetta (choć na razie na to za wcześnie, bo niedawno go odkryłam  ).
|
Przeminęło... jest książką, nad która wylałam morze łez - półtora przepłakanego tomu Hotel NH jest powieścią, dzięki której odkryłam Irvinga. Muszę sobie ją kupić, po w bibliotece na mnie dziwnie patrzą jak ja wypożyczam 6sty raz... I Pratchett, od pół roku co miesiąc nowa książka do kolekcji, postanowiłam, że będę miała wszystkie i już. Najukochańsza: Pomnijesze Bóstwa.
Cytat:
Napisane przez iiifff999
Często wracam do "Dziadka do orzechów" książka z dzieciństwa, którą po prostu uwielbiam  i jeszcze "Mistrz i Małgorzata" wg mnie arcydzieło ![:]](//static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
|
Obie kocham razem z moją mamą, egzemplarze które posiadamy są w rozsypce.
Cytat:
Napisane przez Laura2112
Pierwsze, co przyszło mi na myśl: Jeżycjada 
|
Zawsze i wszędzie Mimo poglądów Pani Musierowicz, idących zbyt na prawo jak dla mnie, mimo naiwności i zbyt idealnych bohaterów, wracać będę zawsze Zwłaszcza do Idy sierpniowej (uwielbiam Idę), Nutrii i Nerwusa - za atmosferę tamtego upalnego lata, którą książka genialnie oddaje i Kłamczuchy i przecudnej Anielci 
Od siebie dodam Wodnikowe Wzgórze, jedna z najpiękniejszych powieści jakie w życiu czytałam Opowiadania Londona, Hemmingwaya. I ukochana Mrocza Wieża Kinga.
|
|