Dot.: Odpowiedz na pytanie "Dlaczego moja mama jest wyjątkowa"
Żeby odpowiedzieć na to pytanie muszę sięgnąć do przeszłości gdy moja mama była jeszcze studentką, zaszła w ciążę i szybki ślub sprawił że nie było skandalu.Miłość kwitła a wraz z nią ja która byłam owocem tej miłości. Po studiach mama zajęła się mną a tata robieniem kariery zawodowej, jednak pewnego styczniowego dnia przesadził z prędkością i zginął w wypadku samochodowym.Ja miałam wtedy 10 lat. Pomimo żałoby mama się nie załamała, szybko podjęła pracę, starała się by mi niczego nie brakowało, zastępowała mi ojca gdy trzeba było mocniej mną potrząsnąć, dawała zawsze wsparcie i miłość.Nauczyła mnie samodzielności, pozwoliła dokonywać wyborów-choć nie zawsze były dobre.Kocha mnie ale miłością mądrą, dającą mi poczucie bezpieczeństwa, a co najważniejsze jest dla mnie najlepszą przyjaciółką z którą mogę zawsze i o wszystkim porozmawiać.Wierzy we mnie i to mi daje poczucie spełnienia.Kocham ją okrutnie za wszystko co dla mnie robi, za to kim jestem i za jej niesamowite poczucie humoru. Chciałabym być kiedyś taką matką dla moich dzieci i to chyba najlepsza puenta do mojej opowieści o matce.
ZESTAW ESTRINI 50+
Czas edycji: 2016-05-27 o 15:17
|