Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - malowanie paznokci
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2004-07-12, 13:53   #3
Rena
Zakorzenienie

Re: malowanie paznokci

> Wydaje mi się, że na ładnie pomalowany paznokieć składa się kilka czynników takich jak: lakier (konsystencja, gęstość), długość pazurka (mi osobiście łatwiej malować dłuższe), to czy lakier jest mat czy perła (mniej smug widać na perłowych i dlatego maluję tylko takimi

Ja akurat niezbyt lubię perłowych docieni. Wole połysk lustrzany.

), no i wreszcie konieczna jest wprawa ! Bez niej ani rusz
> Więc do ćwiczeń zapraszam (można ćwiczyć lakierem podkładowym lub odżywkami - nie dość, ze trenujesz, to jeszcze wzmacniasz paznokcie).

właściwie to do tej pory głównie malowałam bezbarwnymi odżywkami lub jasnymi beżowymi odcieniami, często półprzeżroczystymi. Efekt był dobry. Nie wychodziły mi smugi i paznokcie wyglądały zadbane. Przy takich kolorach to, ze niedociągniesz pędzelkiem do końca szerokości płytki jest praktycznie niezauważalne. Inaczej sprawa się ma przy ciemnym kolorze (ostatnio kupiłam czekoladowy brąz). Tutaj każda nierówność jest zauważalna. Próbowałam temu zaradzić malując cała płytkę paznokcia i wychodząc nawet na skórę palca (potem oczywiscie zmywajac ze skory), ale efekt jest taki, że i tak nie wychodzi równo i zostają przestrzenie nie pomalowane. Jak dość do wprawy w równym malowaniu??

> Pozdrawiam.
>
> P.S. A tak na marginesie... To nie wydaje Ci się, że większość z dziewczyn ze wspaniale pomalowanymi paznokciami właśnie wyszła od manikiurzystki ???

Ale ta manikiurzystki też w jakiś sposób opanowały swoja sztukę. Jak im dorównać na własny użytek???
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując