2016-05-29, 11:27
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mniej niż rok do ślubu mamy,sklerozie kręgosłupa sie nie damy! :D PM 2017 cz. 1
Cytat:
Napisane przez luna_laula
I tu są bardzo podzielone zdania. Moi rodzice myśleli o domu, ale trochę z lenistwa i ze względu na mnie zostali w mieście. Stwierdzili, że tu są szkoły, uniwersytety, szkoły językowe, baseny, więc lepiej dla dziecka, a nie zawsze będą mieli czas i możliwość by mnie wszędzie wozić. Małego dziecka jednak nie puścisz busem  Inni zaś twierdzą, że olaboga, dziecku potrzebny dom z ogródkiem, bo gdzie ma się bawić  Powiem wam, że większość moich znajomych mieszkających poza miastem bardzo narzekało, że po szkole nie mogą się powłóczyć ze znajomymi, są uzależnieni od rodziców lub ostatnich autobusów, muszą dużo wcześniej wstawać. Wiadomo, że dzieci/młodzież myśli bardziej o rozrywce niż o wylegiwaniu się na łonie natury  No i edukacja sprawia, że czasem musisz być w mieście 3 razy dziennie o dziwnych porach 
|
Zgadzam się z drugą częścią w 100%. My się przeprowadziliśmy, gdy pojawiła się moja siostra. Pewnie faktycznie było ciasno.
|