Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mniej niż rok do ślubu mamy,sklerozie kręgosłupa sie nie damy! :D PM 2017 cz. 19!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-05-29, 13:39   #3232
luna_laula
catwoman

Dot.: Mniej niż rok do ślubu mamy,sklerozie kręgosłupa sie nie damy! :D PM 2017 cz. 1

Cytat:
Napisane przez anlaya Pokaż wiadomość
My moglibyśmy mieszkać w moim domu rodzinnym, mam bardzo duży pokój, jest tylko dla nas łazienka na górze, do Lublina moglibyśmy jeździć jednym z samochodów rodziców póki nie mielibyśmy własnego. Szybko byśmy odłożyli na spory wkład własny. Tyle, że my nie chcemy tak. Moi rodzice tak żyli i bardzo źle się z tym czuli. Mój tata mówil, że bardzo żałuje, że nie kupił mieszkania w Lublinie, choćby klitki, gdy szłyśmy do liceum. W tamtych cenach byłaby już splacona. No, ale moi rodzice są raczej mało przedsiebiorczy i trochę za mało mieli odwagi... My na pewno kupimy drugie mieszkanie na wynajem, jeśli nas będzie stać ;p
Moi rodzice tak właśnie spędzili pierwsze lata małżeństwa- odkładając na wkład własny, ale źle to wspominają. Według nich pierwsze lata małżeństwa z rodzicami za ścianą to koszmar i proponowali mi pomoc od siebie, ale odmówiłam. Nie chcę by nigdy więcej wpakowywali się w kredyty. W każdym razie myśl o własnym dziecku mnie bardzo przeraża chyba też dlatego, że chciałabym mu jak najbardziej pomóc w wyprowadzce z domu. Bardziej się skłaniam właśnie ku temu by w przyszłości kupić dwa mieszkania to jedno byłoby dla niego i miałoby sensowny start w dorosłość.
luna_laula jest offline Zgłoś do moderatora