Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mniej niż rok do ślubu mamy,sklerozie kręgosłupa sie nie damy! :D PM 2017 cz. 19!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-05-29, 13:53   #3236
anlaya
Zakorzenienie

Dot.: Mniej niż rok do ślubu mamy,sklerozie kręgosłupa sie nie damy! :D PM 2017 cz. 1

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość
Jak ja mam mówić o kupowaniach mieszkan na wynajem jak mam 50 zl do wypłaty,a ona za 1,5 tygodnia
Do kiedy masz staż? Jest jakaś szansa na zatrudnienie?
Cytat:
Napisane przez Laura Rose Pokaż wiadomość
To kiedy twoi rodzice się budowali, że było to możliwe bez kredytu?
Mój tata bardzo dużo zrobił sam. Wcześniej był za granicą kilka razy i odkładal na dom. Materiały budowlane były dużo tańsze, podobnie działki. Mieli też pomoc od rodziców i dach nad głową za darmo. Ale niestety dużo ich to kosztowało psychicznie. Dom budowany kilka lat, wprowadziliśmy się na Boże Narodzenie 2000 r.
Cytat:
Napisane przez luna_laula Pokaż wiadomość
Moi rodzice tak właśnie spędzili pierwsze lata małżeństwa- odkładając na wkład własny, ale źle to wspominają. Według nich pierwsze lata małżeństwa z rodzicami za ścianą to koszmar i proponowali mi pomoc od siebie, ale odmówiłam. Nie chcę by nigdy więcej wpakowywali się w kredyty. W każdym razie myśl o własnym dziecku mnie bardzo przeraża chyba też dlatego, że chciałabym mu jak najbardziej pomóc w wyprowadzce z domu. Bardziej się skłaniam właśnie ku temu by w przyszłości kupić dwa mieszkania to jedno byłoby dla niego i miałoby sensowny start w dorosłość.
Po ślubie będziecie mieszkać z rodzicami w mieszkaniu Twoich rodziców?
anlaya jest offline Zgłoś do moderatora