Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mniej niż rok do ślubu mamy,sklerozie kręgosłupa sie nie damy! :D PM 2017 cz. 19!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-05-29, 14:53   #3246
micia00
Wtajemniczenie

Dot.: Mniej niż rok do ślubu mamy,sklerozie kręgosłupa sie nie damy! :D PM 2017 cz. 1

heeej.

co do tematów mieszkaniowych:

całe zycie mieszkałam w domu, ale budowany jakieś 20 lat temu. W zwiazku z tym
-dopóki się nie napaliło było potwornie zimno
- dom był duży, więc jego ogrzanie zajmowało mnóstwo czasu
- nienawidzę kosić trawy ani robić nic w ogródku

a że mój ojciec nie należy do najbardziej pracowitych osób, to trawa moze i miesiac czekać na skoszenie jak nikt nie ma czasu - bo on mimo, że siedzi cały dzień w domu to nie chce mu się tego zrobić. Remont? A po co? Kran cieknie? to trzeba było nie psuć

W związku z czym bardzo zniechęciłam się do mieszkania w domu. Wolę blok, gdzie odkręcam grzejnik i jest ciepły, rachunek za prąd jest duzo nizszy niż w domu. Nie wspomne już o praniu najlepiej tylko w wyznaczonych godzinach (w domu funkcjonowało coś takiego jak taryfa nocna - czyli tańszy prąd przez ok. 2h w okoliach południa i po 22 do 6 rano)

wiedząc jaki mój tż jest do roboty (nigdy nie ma na nic czasu, jak go o coś poproszę technicznego, to może za 2-3 miesiące będzie - o ile nie zapomni) to tym bardziej wolę zamieszkać w mieszkaniu, niż prosić się skoszenie, odśnieżenie. Nie wspomne o tym, że 2 razy więcej sprzątania
micia00 jest offline Zgłoś do moderatora