2007-12-23, 21:50
|
#168
|
|
Wtajemniczenie
Zarejestrowany: 2006-09
Lokalizacja: Kraków
Wiadomości: 2 662
|
Dot.: Scent Bar
Cytat:
Napisane przez tymena
Annmarie, a jaka to kasza?
|
Jaglana.
W szybkiej wersji namacza się śliwki, gotuje, miesza z ugotowaną kaszą, doprawia, zapieka.
U mnie robi się to trochę jak powidła trochę - wiele razy gotowane, mieszane, studzone i znów. Zapiekane nie było, natomiast dzięki wielokrotnemu gotowaniu i mieszaniu praktycznie jest bezcukrowa - tylko odrobina cukru waniliowego - resztę dają śliwki.
Cytat:
Napisane przez Różowy Strachulec
Chciałabym kiedys czegoś takiego spróbować 
|
A nie wybierasz się do Krakowa ?
Cytat:
Napisane przez tymena
Zsunął się z tacki jak go wnosiłam, goście siedzieli za stołem  i spadł do góry nogami na ziemię. Moja teściowa zachowała zimną krew - wzieła noże i przewróciła go na talerz mówiąc " wkładać świeczki, dziecko chce dmuchać". I zjedliśmy 
|
Masz niezłą teściową (przynajmniej po tym wydarzeniu )
Cytat:
Napisane przez Sabbath
Sernik mi upadł i się rozwalił. Dojedliśmy na obiad to, co z niego jeszcze zostało i.... I też było fajnie.
|
Sabbath, a masz czynny piekarnik (bo coś mi krąży po głowie, że nie bardzo, ale może się mylę...?)
Bo może dałoby się uratować plackowanie piernikiem? Jeśli nei musi być samodzielny to świetny jest z serii duża blacha Delecty - przygotowanie to jakieś 15 minut, a jest naprawdę dobry...
|
|
|